Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Rädslans stenar

En framställning i ord och ton utifrån alingsåsaren Bärbel Anderssons berättelse.

Bild: Maggan Brisell

“Rädslans stenar” är en berättelse från andra världskrigets slut in i vår samtid, om en flicka som tvingas lämna sitt land och sin familj på grund av krig och maktspel. Som vuxen 28 år senare återvänder hon till landet bakom muren och får uppleva diktaturens förtryck och skillnaden mellan frihet och ofrihet.

Medverkande: Katja Kott Gustafsson, Staffan Nattsén, Sofia Eriksson,
Per Helgesson, Sara Jakobsson, Emma Undemar, Lollo Konnebäck.
Bearbetning och regi: Staffan Nattsén

Speldatum:
22/9 klockan 18.00
20/10 klockan 18.00 och 19.30.

Projektet är en del av firandet ”Alingsås 400 år”.

Ladda ner Bärbel Anderssons text ”Två systrar” som ligger till grund för ”Rädslans stenar”