Drop in-vigsel

Välkommen på drop in-vigsel i Landskyrkan den 6 juni 2018 kl. 10-16.00

"Störst av allt är kärleken"

VARFÖR DROP IN-VIGSEL?

Det som är viktigt i en vigsel är att man väljer att dela livet tillsammans, inte hur vigseln utförs. En drop in-vigsel kan vara ett alternativ för dig som vill ha en enkel ceremoni utan planering, eller för er som inte kommit till skott. Oavsett anledning är detta dagen för dig och din partner som kommer att bli extra minnesvärd.

MÅSTE MAN HA BRÖLLOPSKLÄDER?

Nej, du får ha på dig vad du vill för kläder. Det viktiga är att ni är bekväma.

FÅR VI HA MED OSS GÄSTER?

Absolut! Gärna ett mindre antal, då det kan komma många par som vill vigas under dagen.

KAN MAN BOKA TID INNAN?

Nej, vi håller en drop in utan förbokade tider. Det är turordning under dagen, mellan kl 10.00-16.00. Kom gärna i god tid. Viss väntan kan förekomma.

FÅR VEM SOM HELST GIFTA SIG UNDER DROP IN?

Alla är välkomna, med förutsättning att ni tar med er en giltigt hindersprövning från Skatteverket, giltiga id-handlingar och att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan.

HUR SKAFFAR MAN HINDERSPRÖVNING?

Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket. Det gör man genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. Väldigt viktigt att lämna in er ansökan i god tid före vigseln.

I nöd och lust

Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och hjälpa er genom de svårigheter ni kommer att möta i livet.

Välkomna att viga er i kyrkan

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men minst en av er behöver vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.