Musik i samband med Lights in Alingsås

"Sång och ljus under valven." - Lights-föreställningar alla fredagar i oktober!

2 oktober

Ögonblicket och Evigheten

Elva år efter den första konserten med Einar Ekbergs sånger i Christinae kyrka återförenas Erik Mjönes, Lennart Esborn och Claes Hilliges för att framföra ett koncentrat av Ekbergs enorma repertoar, varsamt anpassat till nutid. ”Vi vill att det hopp som lyser genom artisten Einar Ekbergs sargade  konstnärsskap skall finnas kvar oförminskat.” Erik Mjönes, sång. Claes Hilliges, piano. Lennart Esborn, cello. 

 

9 oktober

Ymna: Väverskorna

Ymna är en kreativ och engagerad damkör baserad i Göteborg. Med text och musik lyfter kören fram berättelser av historiskt och mänskligt värde. I programmet Väverskorna hörs folkmusik efter kvinnliga traditionsbärare i Tygriket. Dirigent: Johanna Thür. Fiol: Jenny Gustafsson. 

 

16 och 23 oktober

Vox Femina: Light(s) edition

En pandemi har förvisso präglat Vox Feminas repetitioner, repertoar och föreställning under årets Lights i Christinae, men körens ambition att beröra och förmedla tro, hopp och kärlek är densamma. I årets upplaga bjuder delar av Vox Femina på en upplyftande föreställning om att hitta ljuspunkter i tillvaron. Find the Lights! Körledare: Emma Undemar.  Musiker: Kenneth Holmström och Lollo Konnebäck. 

 

30 oktober

Erik och Sara Mjönes

Erik och Sara Mjönes planerade för ett samarbete kring ett körprogram men pga corona presenteras programmet av en mindre ensemble. ”Vi har valt ut sånger skrivna av och i huvudsak för kvinnor. Musiken har rötter från 1800-talet till idag och berättar om svek, kärlek, saknad, tro och försoning. Få har hört all musik tidigare men många har hört mycket.” Hanna Lewin, sång.  Kerstin Karlsson, sång Sara Mjönes, sång/piano. Erik Mjönes, sång/gitarr. Markus Karlsson, gitarr/sång. Hilda Jonsson, bas/sång. Andreas Crusell, slagverk/sång. 

 

För mer information kontakta:

Lollo Konnebäck

Lollo Konnebäck

Svenska kyrkan Alingsås

Musiker

Mer om Lollo Konnebäck

Musiker och kommunikatör, konsertansvarig.