Musik i höst

Välkommen att njuta av musik i våra kyrkor.

3 oktober - 16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

MARIE GOES PIAF
Marie Arturén, sång. Ulf Esborn, piano. Välkända sånger och musik blandas med berättelsen om Edith Piafs liv – en av Frankrikes absolut största sångerskor genom tiderna. En mytomspunnen ikon. Sångerna framförs till största delen på svenska men också engelska och franska. Marie Arturén är frilanssångerska och har bl a varit sångerska i dansbandet Drifters under åren 1990–1995. Ulf Esborn är mångsysslare i musik och har samarbetat med Marie i olika sammanhang.

10 oktober - 16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

BRITTISK BAROCK
Per Gross, blockflöjt. Eva-Maria Thür, cello. Andreas Edlund, cembalo.
Milda och vilda vindar från det förenade kungariket. Intrikat och harmoniskt kittlande musik av den mindre kände tonsättaren Matthew Locke. Även axplock från det mer folkliga i form av några ”Divisions upon a ground” på olika teman, inte minst den omåttligt populära Greensleeves – musik med fart och fläkt! Dessutom ljuvligt smäktande skotska folkvisor i delikata arrangemang.

17 oktober - 16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

CEMBALOKONSERT!
Med musik av Frescobaldi, Bach och Forqueray inviger cembalisten Tilman Skowroneck Christinaes nya cembalo. Tilman Skowroneck föddes i Bremen och studerade cembalo i Haag och Amsterdam. Han flyttade till Sverige 1991 för att ingå i barockensemblen Corona Artis. Som cembalist och fortepianist har han sen dess deltagit i en stor mängd av ensemblens konsertproduktioner och gjort flera skivinspelningar. Tilman är universitetslektor i musikalisk gestaltning på Högskolan för scen och musik i Göteborg samt arbetar som frilansmusiker, musikforskare och som översättare. Sedan 2016 är han även Associate researcher vid Orpheus Institute i Gent, Belgien.

24 oktober - 16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

MALIN WÄTTRING x4
Malin Wättring, saxofoner. Naoko Sakata, piano. Donovan von Martens, kontrabas. William Soovik, trummor.
Varje konsert kvartetten gör är en resa genom Malins kompositioner och gruppens fria improvisationer. Varje konsert är att hoppa, att våga tala ärligt ur hjärtat, att lyssna och ta plats. En strävan efter att inte fastna i några boxar utan att få vara i sann frihet, ärlighet och öppenhet. Under de åtta år som kvartetten har jobbat ihop har de utvecklat en djup förståelse och tillit till varandra som genomsyrar musiken. 2015 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Glöd. Uppföljaren Harvest (2018) var ett samarbete med Bohuslän Big Band som ledde till att Malin utsågs till Årets kompositör på Jazzkattengalan. 2019 släpptes Live in Hamburg, en liveskiva där kvartetten tolkar det brinnande nuet.

31 oktober -16.00 & 18.00 - Hemsjö kyrka

FAURES REQUIEM med CHRISTINAEKÖREN.
Dirigent: Linus Landgren. Organist: Karin Birgersson. Sopransolist: Emma Undemar. Barytonsolist: Jakob Linde. På Alla helgons dag sjunger Christinaekören Requiem och Cantique de Jean Racine av Gabriel Fauré i Hemsjö kyrka. På grund av coronasituationen är kören uppdelad i två grupper där den första sjunger klockan 16.00 och den andra klockan 18.00.

7 november - 16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

SAMARA
Sten Källman, saxofon. Ahmad al Khatib, oud. Stefan Bergman, bas. Larisa Ljungkrona, dragspel. Avin Omar, kurdisk sång.
Trio Samaras musik vidgades genom att ensemblen i samband med en turné i Mellanöstern och Sverige 2018 utökades med dragspel och sång. Avin sjunger på kurdiska men också arabiska och persiska och dragspelerskan Larisa använder sin röst i textlös improvisation och i finska runosånger. ”Samara utforskar det modala landskapet i musiken från Mellanöstern och Norden. Det vi har gemensamt och det som är nytt för oss engagerar oss. Våra konstnärliga verktyg är melodierna, både vokala och instrumentala, men också improvisation.”

14 november -16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

GITARR OCH MUNSPEL!
Emil Ernebro, gitarr. Filip Jers, munspel. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, filmmusik, poplåtar från 60–70-talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng! ”Båda musikerna har ett tekniskt kunnande som verkar sakna begränsningar och lämnar fritt fram för ett musikaliskt flöde där alla idéerna hjärnan hittar på, färdas rakt ut till instrumenten.” (Dalslänningen)

21 november - 16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

MP3
Mattias Pérez, gitarr. Nina Pérez, fiol. Mia Marine, femsträngad fiol.
Med ett sväng och en energi som kan flytta berg äntrar folkmusikgruppen MP3 scenen. Den bubblande, kraftfulla musiken från västra Sverige är deras signum. Låtarna har en fot stadigt planterad i den traditionella musiken, medan den andra ständigt tassar runt bland andra intryck och genrer tills en alldeles egen MP3-blandning uppstår, och efter en konsert lämnas ingen oberörd. De har även turnerat en hel del utomlands, i exempelvis Skottland, Belgien och Danmark. Alla tre är utbildade musiklärare som undervisar i folkmusik på några av Sveriges mest framstående musikhögskolor och folkhögskolor.

28 november -16.00 & 18.00 - Christinae kyrka

ADVENTSKONSERT MED CHRISTINAEKÖREN
Under rubriken Fröjda dig! sjunger Christinaekören advents- och julmusik under ledning av Linus Landgren.