Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon: +46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås Webbplats

Vilken grupp passar dig?

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!

MUSIKKONFIRMANDER

För dig som gillar musik i alla former erbjuder vi konfirmation med mycket musik. Vi sjunger, spelar och lyssnar på musik.

Gruppen träffas i regel en gång i veckan och åker på minst ett läger under konfirmandtiden. Startar i september och avslutas med konfirmationshögtid Pingsthelgen 2018.

Plats: Christinae kyrka
Träffas: Torsdagar kl 16 – 18
Start: 28 september

Kontaktperson: Britt Grandin, präst
Telefon: 0322-669 110
Britt Grandin

veckogrupp I HEMSJÖ

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Träffas i regel en gång i veckan och åker på minst ett läger under konfirmandtiden. Startar i september och avslutas med konfirmationshögtid under april-maj, våren 2018.

Plats: Hemsjö kyrka
Träffas: Måndagar kl 16-18
Start: September
Kontakt: Viktor Fors Mäntyranta 0322-669 197

äventyrskonfa

Äventyrskonfirmation är för dig som vill ha inslag av äventyrliga upplevelser. Konfirmation sker i april/maj 2018
Plats: Noltorpskyrkan/Färgengården
Träffas: Torsdagar kl 16-18 och ca en söndag i månaden.
Start: September
Kostnad: 1 000 kronor. Bidrag kan sökas.
Kontakt: Sebastian Holmgren 0322-669137

resekonfirmation – berlin

Ett veckoläsningsalternativ som innehåller en resa! Resan går till Berlin under Kristi himmelsfärdshelgen 2018. Vi besöker bland annat det f.d. koncentrationslägret Sachsenhausen andra historiska platser i Berlin. Medmänsklighet och människovärde är ledord i resekonfirmationsgruppen.
Plats: Stockslyckekyrkan
Träffas: Tisdagar kl 16-18
Start: November 2017
Kostnad: 1 000 kronor.  Bidrag kan sökas.
Konfirmationshögtiden sker en helg i juni.
Kontakt: Lena-Carin Ängslycke 0322-669 144

Bild: IKON

läger på färgengården

Ett treveckors sommarläger vi gör tillsammans i Alingsås, Hemsjö och Ödenäs församlingar. Vi startar i början av sommarlovet. Under våren träffas vi några gånger och åker på ett helgläger innan sommarlägret.
Start: Första träffen är i december.
Sommarlägret startar den 17 juni 2018.
Kostnad: 3 000 kronor. Bidrag kan sökas.
Konfirmationshögtid den 8 juli 2018.
Kontakt: Jonas Liljeblad 0322-669 107

ridkonfirmation

För dig som gillar att rida erbjuder vi konfirmation tillsammans med en ridskola.
Plats: Ödenäs kyrka
Träffas: Onsdagar kl 16:30-18:30
Start: Vi börjar med ridläger på dagtid vecka 32, den 7 augusti.
Kostnad: 1 700 kronor.  Bidrag kan sökas.
Konfirmationshögtiden sker en helg i april.
Kontakt: Helena Ingeborn 0322-669 193

OBS: Sista anmälan för ridkonfirmation är den 30 juni

vip-konfirmation

En konfirmationsgrupp för dig med intellektuell funktionsvariation.
Vi vänder oss till dig som inte har konfirmerats, som är i tonåren eller äldre.

Vi möts utifrån deltagarnas möjligheter och behov.
Vi delar tro och kyrkans liv i form av upplevelser och gemenskap. Genom olika former som passar oss, funderar vi på frågor som vänskap, kärlek, förlåtelse, ensamhet, tro, tvivel, liv, död, hopp och glädje! Och – vi kommer att ha kul ihop.

Platsen där vi träffas är Stockslyckekyrkan i Alingsås, Sjömansvägen 10 och oftast kommer vi att ha våra träffar på söndag-eftermiddagar.Vi startar 1:a söndagen i Advent, 27/11, med gudstjänst kl 11. Då träffar vi varandra för första gången och har ett föräldramöte.Sedan fortsätter träffarna under våren, mer information på vår första träff.En lägerdag på Färgengården ingår samt några gemensamma gudstjänster som vi tillsammans deltar i. Konfirmationshögtiden sker första helgen i juni.

För mer information kontakta:
Agneta Lennartsdotter, diakon
Telefon: 0322- 669143

läger på hjälmared

Ett samarbete med EFS i väst, Hjälmareds folkhögskola och Svenska kyrkan i Alingsås.
Information och anmälan:
Hjälmareds Folkhögskola
Telefon: 0322-64 40 00. E-post: exp@hjalmared.se.
www.hjalmared.se

Jonas Liljeblad