Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Levande julkrubba

Välkommen till området runt Landskyrkan och träffa herdarna på ängen, besöka stallet och följa med de vise männen.

Levande julkrubba i Alingsås har blivit en tradition som lockar över tusen förskole/skolbarn under en vecka i december. I år är det tionde året i rad som Svenska kyrkan i Alingsås arrangerar den levande julkrubban.

Förutom hästar, får och kaniner får besökare också träffa änglar, herdar, vise män och kung Herodes. Julberättelsen levandegörs med hjälp av olika stationer där julevangeliet berättas. Avslutningen sker med en kort sångstund i kyrkan.

Många alingsåsare passar också på att komma och se de öppna guidningarna för allmänheten.

Tider 2018

För allmänheten: Onsdag 5 december kl. 17
Söndag 9 dec kl 12, 13 och 14

För skolor och förskolor: 4-7 dec och 10-11 dec.
Förmiddagar, 09.00, 09.45 & 10.30.

Stina Gabrielsson