Levande julkrubba

Välkommen till området runt Landskyrkan och träffa herdarna på ängen, besöka stallet och följa med de vise männen.

Levande julkrubba i Alingsås har blivit en tradition som lockar över tusen förskole/skolbarn under en vecka i december. I år är det tionde året i rad som Svenska kyrkan i Alingsås arrangerar den levande julkrubban.

Förutom hästar, får och kaniner får besökare också träffa änglar, herdar, vise män och kung Herodes. Julberättelsen levandegörs med hjälp av olika stationer där julevangeliet berättas. Avslutningen sker med en kort sångstund i kyrkan.

Många alingsåsare passar också på att komma och se de öppna guidningarna för allmänheten som i år är:

För allmänheten: Söndag 10 dec kl 16, 17 och 18
Onsdag 13 december kl. 17 och 18

För skolor och förskolor: 6-8 dec och 11-13 dec.
Förmiddagar, 09.00, 09.45 & 10.30.
OBS! Anmälan krävs.

Ulla Carlgren-Cronquist