Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Enneagrammet

- verktyg för självkännedom och tro

Enneagrammet är en modern, psykologisk modell med kristen tolkning, som beskriver hur människan i tidig ålder lagt sig till med en försvarsstrategi för att skydda sig själv. Dessa strategier är oftast omedvetna och styr vårt sätt att tänka, känna och handla.

Enneagrammet beskriver nio sådana strategier och utvecklingsvägarna inom dem. Enneagrammet kan hjälpa dig att både förstå dig själv och även andra bättre. Det är ett verktyg för själavård och tro.

grundkurs i enneagrammet

Kursledare är diakonen och författaren Marie Bernèli från Malmö. Hon har lång erfarenhet av att leda kurser i andlig fördjupning och är en av de centrala personerna inom vägledning och undervisning av Enneagrammet i Sverige.

Plats: Noltorpskyrkan
Fredag 22 februari 15.30-19.00 och Lördag 23 februari 9.30-16.30 - 2019