Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Andlig vägledning

- för dig som vill fördjupa och utveckla din gudsrelation

personlig vägledning i ignatiansk anda

Ibland kan vi som kristna behöva en vägledare som finns med som en medvandrare. Samtalet börjar som alla andra samtal, nämligen där du själv befinner dig. Bibeln är den bok som används som guidning. Det är din Gudsrelation som står i fokus. Vägledaren föreslår bibeltexter som du kan använda i bön och kontemplation. Tillsammans hjälps ni åt med att lyssna och urskilja det som du har upplevt.

Vägledning i ignatiansk anda kommer från Ignatius av Loyolas andliga övningar (spansk 1500-talspräst). Som vägledare är man en medvandrare, vars främsta uppgift är att lyssna, urskilja och stödja din längtan och erfarenhet av Guds tilltal och närvaro. Vägledaren är utbildad och har egen handledning.

För mer information:

Eva-Karin Andersson