After Work för kvinnor

- en mötesplats för kvinnor "mitt i livet"

AFTER WORK FÖR KVINNOR

En mötesplats för kvinnor "mitt i livet" som erbjuds vid fem tillfällen per år.

Monica Fagerberg möter kvinnor i Gambia

Onsdag 11 oktober kl 19-21

”MENSKOPPAR OCH KVINNOHÄLSA – reseberättelse från Gambia”.

Monica Fagerberg, Alingsås, berättar om möten och människor.

På onsdag kväll 11 oktober är det dags för höstens första After Work för kvinnor i Christinae kyrka. Kvällens föredrag hålls av Monica Fagerberg, undersköterska från Alingsås och rubriken är ”Menskoppar och kvinnohälsa – reseberättelse från Gambia”. Monica Fagerberg kommer att berätta om möten och människor och sina erfarenheter från Gambia. I början av året vistades Monica Fagerberg i Gambia och kunde på plats dela ut menstruationskoppar.

Monica Fagerberg

- Menskoppen är en bra uppfinning och miljövänlig, säger Monica.  Den är extra bra i utvecklingsländer där kvinnorna har svårt att bekosta bindor.

- Det handlar inte bara om att dela ut menskoppar, förklarar Monica. Jag får också tillfälle att ge unga kvinnor kunskap om sin kropp, hur den fungerar, samt öppna upp ett forum där vi kan prata om hur det är att vara kvinna.

Med entusiasm berättar Monica Fagerberg om landet och människorna i Gambia som hon besökt. Efter föredraget serveras en enkel ostbuffé till självkostnadspris. Kvällens eftertanke hålls av Diana Eliason. För den som önskar inleds kvällen med en rofylld stund i kyrkan då Taizémässa firas.

Onsdag 8 november kl 19-21

”ORGELMASSAGE –  orgelmusik och massage”

Margareta Andréasson bjuder på orgelmusik och under tider erbjuds nack- och axelmassage av massageterapeuter. Efteråt serveras en enkel ostbuffé i Christinaesalen, till självkostnadspris. Kvällens eftertanke: Diana Eliason.

I samarbete med Sensus studieförbund.

after work för kvinnor - historia

BAKGRUND:
Sedan 1999 har After Work för kvinnor funnits som en mötesplats för kvinnor "mitt i livet". Kvällarna äger rum 2-3 gånger per termin och erbjuder föredrag inom vitt skilda områden. Förutom kvällens föredrag, så serveras något enkelt att äta till självkostnadspris. Gemenskap, inspiration och förkovran är kvällens signum. Varje kväll avslutas med en kort eftertanke, som hålls av kvällens värd. Ingen anmälan.

Varje kväll har följande upplägg kl 19-21:                                                  kl 19 mingel på kyrktorget
kl 19.15 kvällens föredrag i Christinaesalen
ca kl 20 enkel servering t ex ostbuffé