Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon: +46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås Webbplats

Alla med ett gemensamt mål: Du är värdefull

Om oss

Svenska kyrkan Alingsås pastorat består av de tre församlingarna Alingsås, Hemsjö och Ödenäs. Alla med ett gemensamt mål: Du är värdefull

Kalender och aktuellt

En del gudstjänster är mer traditionella och andra söker nya former. De olika kyrkorna och distrikten har satt sin prägel på gudstjänstlivet, vilket ger en stor mångfald och goda möjligheter för var och en att hitta sitt gudstjänstsammanhang.

Gudstjänst

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar!

Mötesplatser

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar! Öppen förskola, scouter, fredagsmys, föreläsningar, caféer och tankar för själen... Vad passar dig?

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan
och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!

Konfirmation

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!

Distrikt Christinae är beläget mitt i Alingsås och bedriver det mesta av sin verksamhet i Christinae kyrka.

Distrikt Christinae

På söndagkvällar kl 18.00 firas gudstjänst i Landskyrkan med stor betoning på musik och tid för egen reflektion. Gudstjänsten kan se olika ut men är en plats för stillhet och eftertanke och en källa till livsmod och hopp.

Distrikt Landskyrkan

Noltorpskyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan. Här finns ett aktivt gudstjänstliv som präglas av lekmannamedverkan samt ett brett utbud av verksamheter för människor i alla åldrar.

Distrikt Noltorp

En kul möjlighet att vara med i Stockslyckekyrkan, för dig med funktionsnedsättning.

VIP och VIP+

Hemsjö kyrka är välkänd för sin fina akustik och är en eftertraktad kyrka att hålla konserter i. Det är vanligt att kyrkan används som inspelningslokal av konserter.

Hemsjö församling

Välkommen till Ödenäs församling! Här hittar du nyheter som rör verksamheten i församlingen.

Ödenäs församling

Musik, föreläsningar, samtal - sånt som ger tankar för själen. Var med och upplev en spännande höst i Christinae kyrka.

En höst med många spännande programpunkter väntar Christinae kyrka

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

Dop, vigsel & begravning

Svenska kyrkan i Alingsås har en lång erfarenhet av att stötta människor som är i behov av hjälp. Tveka inte att kontakta oss, eller låt oss kontakta dig.

Samtal och stöd

Möjligheten att besöka en konsert eller musikgudstjänst är stor i Svenska kyrkan Alingås. Dessutom finns rika möjligheter för den som vill musicera tillsammans med andra i någon av de många körerna.

Musik och körer