Diakoni

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om medmänniskan i livets olika situationer. Det är den kristna tron omsatt i praktisk handling. Svenska kyrkan gör diakoni på många olika sätt, både genom anställda och frivilliga. Målet med diakonin är både att förbättra samhället och visa omsorg om enskilda individer.

Diakoner besöker gamla, sjuka och ensamma människor i hemmet eller gruppboenden. De leder syföreningar och olika verksamhets och samtalsgrupper i församlingen. Diakonerna finns till hands för enskilda samtal under tystnadsplikt i andliga och sociala frågor. De rekryterar också frivilliga och utbildar dem.

Diakonerna är också med i olika projekt hos Socialtjänsten i Ovanåkers kommun samt i Posom-grupp, brottsoffer- och kvinnojour. Ekumenisk diakoni utövas tillsammans med ortens frikyrkor genom Edsbyns Diakonala Arbete (EDA).

Diakon i församlingen: Christer Schwartz tel: 0271-340 01

SKICKA FÖRBÖN-SMS DYGNET RUNT 070-311 07 10
Diakon Christer Schwartz Alfta-Ovanåkers församling

Behöver du någon att prata med?
Kontakta Diakoniassistent Elsie-Marie Einarsson, telefontid måndagar kl. 9.00-12.00 Tel: 0271-340 60
Besökstiden på Johannesgården, tisdagar och torsdagar är inställd pågrund av coronasmittan, men behöver du prata med någon är du varmt välkommen att ringa!

Välkommen att höra av dig!

Välkommen att höra av dig om du behöver någon att prata med!

Onsdagsträffen (f.d. syföreningen) i Alfta
Vårterminnen startar onsdag 22/1-2020, vi träffas varannan onsdag jämn vecka på Johannesgården i Alfta mellan kl. 14.00 och 15.30. Vi som träffas är rika på livserfarenhet och år! Vi träffas för att prata om livet och allt vad det innebär. Vi har också högläsning, andakt och fikar tillsammans. Hjärtligt Välkommen Christer Schwartz Diakon.

Temakvinnor i Alfta

Temakvinnor är, som namnet avslöjar, en mötesplats för kvinnor i den bästa åldern. Vi träffas för att prata om olika teman. Den här våren ska vi undersöka Patricia Tudor Sandahls böcker lite mer ingående. Ibland gör vi en utflykt, ibland tittar vi på en film, eller så kommer kanske en hemlig gäst. Vill man så får man ta med sig ett handarbete. Vi träffas varannan måndag jämn vecka på Johannesgården, Alfta, mellan kl.14.00 och 16.00 med start vårterminen måndag 3/2-2020.  Varmt välkomna både gamla och nya deltagare hälsar Lena Wängmark

Kvinnogruppen i Edsbyn

Även denna grupp är en mötesplats för kvinnor i den bästa åldern, ungefär som Temakvinnorna i Alfta. Vi träffas varannan torsdag jämn vecka på St. Olofs kapell i Edsbyn, mellan kl.14.00 och 16.00 med start vårterminen torsdag 6/2-2020. Varmt välkomna både gamla och nya deltagare hälsar Elise-Marie Einarsson.

Christer Schwartz

Sofia Brodin