Vi söker vikarierande pedagog

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla barn- och familjearbetet i Åkerbo församling under 11 månader framåt, med möjlighet till förlängd tjänst.

Arbetsuppgifter

Arbetet är mycket varierande och följer kyrkoåret. Du kommer att vara ansvarig för barn- och familjearbetet i Linghemsområdet, där du också har ditt kontor. Här har vi bland annat Öppen kyrka (öppen förskola) där du har pedagogisk verksamhet och sångstund. Du har fyra andra pedagoger i församlingen att bolla idéer med. Dessutom ingår du i ett arbetsteam med präster och musiker.

Vi har ett gott samarbete med skolorna i området och varje år möter vi drygt tusen skolbarn i sammanhang som julspel och kyrkopedagogiska visningar. Men vi ser gärna att du hittar nya sätt att möta ännu fler barn och deras familjer. Viss helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Vem är du?

Du har ett stort hjärta för barn, ungdomar och familjer och tar deras frågor och funderingar på allvar. Du bör vara en trygg person som står stadigt i möten med alla slags människor och i alla situationer.

Du är utåtriktad och förstår värdet av god kommunikation, oavsett om det handlar om att bygga nätverk eller göra uppdateringar i sociala medier.

Du gillar att pröva nya idéer och att driva projekt. Du har lätt både för att samarbeta och att arbeta självständigt.

Du är intresserad av musik och tycker om att leda exempelvis sångsamlingar.

Kvalifikationer

Vi vill att du har pedagogisk utbildning eller likvärdig erfarenhet av barnverksamhet, gärna inom Svenska kyrkan.

Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar.

Heltid, vikariat t. om 2023-12-20.
Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsplats: Linghems församlingsgård

Du behöver ha b-körkort. Här finns tillgång till församlingens bil och Östgötapendeln stannar i Linghem, ett par hundra meter från arbetsplatsen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Ansök senast 5 februari till

Åkerbo församling
Medvindsvägen 33A, 582 72 Linköping
eller akerbo.forsamling@svenskakyrkan.se

OBS! Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi undanber kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Är du vår nya kollega?

Nu söker vi fler medarbetare!

Målbild, visioner och ledstjärnor

Läs mer om hur Åkerbo växer och utvecklas som arbetsplats.