Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Vi söker efter präst

Vi söker en öppen och varm präst som vill jobba för en kyrka som är relevant både i vardag, på söndagen och under människors stora händelser i livet.

Vi söker…

dig som är en öppen och varm präst. Du gillar att finnas i ett sammanhang som Linghem, en plats med många barnfamiljer samt äldre församlingsbor som ser vår församlingsgård som en naturlig samlingsplats. Vi vill att du blir en självklar del i vår öppna verksamhet och ser din medverkan där som en bro till gudstjänster och övriga verksamheter. Att arbeta med människor och särskilt familjer ligger dig varmt om hjärtat.

Du tycker om att fira gudstjänst regelbundet, är lyhörd och intresserad av att förstå Svenska kyrkans roll och situation i Åkerbo församling, Linghem i synnerhet.

Samtidigt är du driven att fortsätta utveckla och jobba för en kyrka som är relevant både i vardag, på söndagen och under människors stora händelser i livet. Utöver områdesansvar för Linghem, som du delar med en erfaren präst, kommer du att utföra vanliga prästerliga uppgifter som kyrkliga handlingar, leda andakter och ha konfirmandgrupp. Du får också ansvar för två områden på landsbygden nära Linghem.

Tack vare pendeltågstrafiken är det enkelt att komma till arbetet och i Linghem finns möjlighet att använda vår elbil när man ska färdas inom församlingen. Hållbarhetsperspektiv och miljötänkande är viktigt för oss och vi gör konkreta insatser för våra miljömål.

Du ska ha körkort och tillgång till egen bil.

Vi erbjuder…

·       Ett motiverat arbetslag och en församling där många ser kyrkan som en naturlig aktör i samhället. Här firas söndaglig gudstjänst och en gång i månaden bjuder vi in till familjegudstjänsten ”Mässa och Mat”. Du kommer till en trygg miljö där det finns mycket plats för idéer och utveckling. För dig som gillar att tänka nytt och kreativt finns här stora möjligheter.

·       Både anrik landsbygd och snabbt expanderande tätorter. Förutom tätortsmiljöerna i bland annat Linghem, så får du möjlighet att tjänstgöra i våra vackra medeltida kyrkor på landsbygden, där en stor kärlek för kyrkorna finns. 

·       Nya sätt att tänka, utan att förlora våra rötter. I församlingen finns ett nystartat samtalscentrum, ett uttryck för att diakoni är allas ansvar. Denna plats är central i mötet med människor som söker en trygg punkt att vända sig till med livs- och trosfrågor. Nyblivna föräldrar besöks av en av våra präster som överlämnar vår omtyckta dopkasse. Med den vill vi säga: det finns plats för er i gemenskapen som är Åkerbo församling.

Heltid

Tjänsten är en heltidsanställning.

FÖRMÅNER

Som anställd har du möjlighet till fem utbildningsdagar per år och att delta i ett friskvårdsprojekt som kan ge upp till 5 dagar extra ledighet per år.  

Rekryteringsprocess

Skicka din ansökan senast 12 maj till:

Åkerbo församling
Svaltingvägen 1
585 64 Linghem
eller akerbo.forsamling@svenskakyrkan.se

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar lämnas av

Katja Ekman, arbetsledande komminister
0706-182149 eller katja.ekman@svenskakyrkan.se

 

om församlingen

Åkerbo församling tillhör Linköpings kommun. Församlingen rymmer både landsbygd och expanderande tätorter som Linghem, Tallboda och Ekängen.

I församlingen bor drygt 14 000 människor. Antalet medlemmar är knappt 10 000. Församlingsexpeditionen ligger i Linghem där flertalet medarbetare finns.

Åkerbo församling bildades 2009 av tio församlingar. Här finns flera medeltida kyrkor. Vi firar gudstjänst i alla, huvudgudstjänst firas i Linghem och S:t Martin.
Läs mer om våra kyrkor och församlingshem här.

Vi har stor bredd på vår verksamhet. Runt 40 anställda når tillsammans med ideella allt från babysångare till deltagare i sorgegrupper. Barn- och ungdomsverksamheten är livlig. Ungdomskvällarna BEAT har fått Martin Lönnebos kulturstipendium.
Läs mer om våra verksamheter här.

Vår vision är "Åkerbo församling - synlig och nära". Den strävan visar sig bland annat i vår kommunikation. Vi vill synas - men också lyssna. Därför finns vi på både anslagstavlor och sociala medier, bland annat här:
www.facebook.com/akerboforsamling
www.facebook.com/stmartin
Instagramkonto svenskakyrkanakerbo 

Läs vår tidning Församlingsguiden här.

GDPR: Jobbansökningar

När du skickar in en jobbansökan till Åkerbo församling godkänner du att vi registrerar de personuppgifter som du själv skickar in, inklusive ev. bilagor. Vi behöver dina personuppgifter för att kunna avgöra om du är en lämplig kandidat och för att kunna kontakta dig under rekryteringsprocessen.

Inledningsvis behandlas dina personuppgifter med ditt samtycke, men om du kommit lite längre i processen och det börjar bli tal om anställning sker behandlingen även på basis av att det är nödvändigt för ingåendet av anställningsavtalet. Vi kan komma att lämna ut vissa av dina personuppgifter till rekryteringskonsulter.

Om du inte anställs gallras uppgifterna ur våra system senast 15 månader efter att beslutet vunnit laga kraft. Anställs du kommer relevanta uppgifter att sparas under anställningen.