Välkommen Katja!

”Åh, vad roligt det ska bli att arbeta som präst. Äntligen är det på riktigt”, säger Katja Ekman som även tycker det känns som en utmaning att vara färdig präst.

2015-07-27
Under närmsta året arbetar Katja Ekman som pastorsadjunkt* i Åkerbo församling. Hon kommer ursprungligen från Tübingen i södra Tyskland. I 16-årsåldern ville hon bli psykolog men en lärare väckte intresset för teologi.

- Människan är så mycket mer än en psykologisk varelse. Kristendomen ser människan i ett större perspektiv.

Katja Ekman prästvigdes i Linköpings domkyrka i juni 2015.
Foto: Emanuel Eriksson

Vägen till Sverige gick genom volontärjobb i Palestina. Där mötte hon sin svenske man, också han volontär.

I juli flyttade hon och familjen från Lund till en stor lägenhet i Norrköping. Den delar de med en annan familj. Med från Skåne har också halvblodet Wito följt.

Varmt välkommen, Katja!

Text: Katarina Sandström Blyme

* Pastorsadjunkt är man första året efter sin prästvigning.