Påskvandring - station 2

Hej! Du har kommit till den andra stationen i vår påskvandring. Det finns 9 stationer allt som allt här i närområdet.

PALMSÖNDAGEN

Vi tänker ofta att påsken börjar på Skärtorsdagen eller Långfredagen men egentligen börjar påskens händelser redan på Palmsöndagen som är söndagen före påskhelgen. Det är dagen då Jesus kommer in i Jerusalem ridande på en åsna. Bibeln berättar att många människor hyllade Jesus som en kung och hoppades att han var den som folket har väntat på som skulle bli deras nya ledare. De trodde att han var sänd av Gud för att rädda dem från Romarna som vid den här tiden hade ockuperat deras land. Framför åsnan som Jesus rider på lade folket palmblad och sina mantlar för att hylla honom just som en kung.

Men det fanns också en del andra människor som inte tyckte om Jesus och tyckte att han var besvärlig och ställde till med oreda. De som inte tyckte om Jesus och som inte trodde att han var en kung sänd av Gud började smida planer för hur de skulle kunna bli av med honom.

Vad är det som ska bort?

Spara bokstaven till bilden du väljer bort, den kommer tillsammans med sju andra bokstäver att bilda två ord när du gjort alla stationer.