Livets skeden

Från vaggan till graven. Kyrkan finns med dig genom hela livet.

Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med en djup glädje. Tillsammans gläder vi oss med barnet och alla dem som nu är villiga att gå in i omsorgen om en ny liten människa.

Vill du bli konfirmand?

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med gud och att just du är värdefull och viktig för att du är du. Vi ses i höst!

Vi två

I vigseln förenas två älskande i en livslång relation. Den kyrkliga vigseln innehåller mer än ett juridiskt avtal. Den är en helig stund där man lovar varandra att göra allt för att äktenskapet ska hålla. Man ger ett löfte inför Gud och får ta emot Guds välsignelse. Klicka här för att läsa mer om vigsel.

Ett sista farväl

För de flesta människor är seder och ritualer viktiga när någon går bort. I begravnings- gudstjänsten kommer sorgen och dödens allvar till uttryck. Men också hoppet och uppståndelsens ljus. Klicka här för att läsa mer om begravning.