Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Vi lever alla under samma himmel, men delar inte lika på jordens resurser. Du kan vara med och förändra det!

Var med och dela lika under Fasteaktionen

Krig och konflikter förhindrar livsmedel att nå de som är i akut behov och driver samtidigt upp matpriserna. Klimatförändringarna påverkar människors möjligheter att kunna odla sin egen mat. 

Act Svenska kyrkan arbetar aktivt för att ge stöd och kunskaper så att jordbruket kan bli mindre sårbart och resurserna fördelas mer rättvist. Vår tro leder oss till handling och vi agerar för varje människas rätt till ett värdigt liv. Tillsammans med människor över hela världen arbetar vi för förändring. 

Majsen står som symbol för grödor och är ett livsmedel som betyder mycket för många. Runt om i världen är den tätt förbunden med kampen om det dagliga brödet och möjligheten att försörja sig själv. 

Gåvorna som samlas in under Fasteaktionen 11 februari -24 mars används där behoven är som störst. Dela lika och rädda liv, swisha till 900 1223.