"Vi går för vatten" 14 september

Konserten "Musikaliskt höstguld" i Åhus S:ta Maria kyrka

Konserten ”Musikaliskt höstguld” med tenor John Hudson från England, Damkören SALT från Stockholm, Mats Ericson från Västerås på orgel och Gunnar Dalborg som konferencier och pianist.

Konsertlokal är S:ta Maria kyrka i Åhus och tiden kl 17.00.

Det är Åhus Rotarys arrangemang med entrè 125 kronor. Pengarna går oavkortat till projektet ”Vi går för vatten”, som är Rotarys satsning för rent vatten i Kenya.

- Årets konsert blir något alldeles extra, berättar Gunnar Dalborg. Tack vare ett samarbete med Åhus församling kommer den skönsjungande damkören SALT att medverka med spännande stämsång.  Kören bildades i en källare på Handelshögskolan i Stockholm 2003 och har sedan dess utvecklats till en internationellt erkänd kör med sex turnéer i Sverige, Finland, USA och Kina.

- Nu är det vår tur i Åhus att få se och lyssna på SALT, som består av ca 30 tjejer mellan 21 och 42 år. Körens repertoar omfattar allt från jazz, gospel, populärmusik och folkmusik.

- Som vanligt medverkar vår numera välbekante och populäre tenor John Hudson från England med en imponerande record från the Royal English Opera med ett axplock från opera, operett och musical.

På orgelpallen finns före detta domkyrkoorganisten Mats Ericson och pianot trakteras av Gunnar Dalborg som även är kvällens konferencier.

Entrén 125 kronor, som oavkortat går till Rotarys projekt ”Vi går för vatten”, löses vid ingången. Förköp i glasskiosken på Torget.

Från England: John Hudson, tenor