Vändpunkten

Är du närstående till någon som dricker eller drogar?

Sambo? Son? Bror? Syster? Förälder? Maka? Make? Dotter? Pojkvän? Flickvän?

Vändpunkten i Kristianstad erbjuder stöd till närstående i alla åldrar.

Stödgrupper

Vändpunkten erbjuder stödgrupper till dig som lever, eller har levt, nära någon som dricker eller drogar.

Du deltar för att bättre kunna handskas med din familjesituation.

När någon i ens närhet dricker eller drogar är det lätt att man blir påverkad och berörd av hur personen mår.

Det gör att man kan känna sig förvirrad, rädd, ledsen och arg. Då behöver man hjälp med att förstå vad som händer.

Som närstående kan man behöva minst lika mycket stöd och hjälp som den som dricker eller drogar. Att prata med andra med liknanade erfarenheter kan vara till hjälp.

Vändpunkten är ett samarbete mellan Kristianstads kommun och Svenska kyrkan. Vi har personal med stor erfarenhet som utbildas i att leda grupper för anhöriga i alla åldrar. Våra grupper är anonyma och kostnadsfria.

Vi kan erbjuda fyra sorters grupper:

*Barngrupp

*Tonårsgrupp

*Vuxengrupp

*Föräldragrupp

Välkommen att anmäla dig till Vändpunkten eller att ta kontakt för mer information.

Vuxengrupp: tel 0728-85 82 73

Barn- och ungdomsgrupp: tel 0728-85 82 78

eller www.kristianstad.se/vandpunkten

Kontakter i Åhus församling:
Helene Eriksson, tel 044-24 68 07, mail helene.k.eriksson@svenskakyrkan.se
Sabina Häggblom, tel 044-24 68 10, mail sabina.haggblom@svenskakyrkan.se