Välkommen till vårens musikprogram!

Hymns to the Virgin söndag 24 mars 11.00

Söndag 24/3
”Hymns to the Virgin” med Oppmanna Vokalensemble, under ledning av Ute Goedecke, som medverkar i högmässan kl 11.00 i Åhus S:ta Maria kyrka.

Musik till den Heliga Jungfrun genom tiderna

Maria muôter - Guds moder - Mater Dei - den Heliga Jungfrun - har genom alla tider varit föremål för bön och beundran, för tillbedjan och lovsång. Hon ansågs kunna rädda människor i nöd, förmedla djupa böner vidare upp till Gud själv, och hjälpa till med de världsliga bekymren. Särskilt kvinnorna vände sig gärna till Maria i svåra tider och stunder.

Josquin Desprez  i Flandern på 1400-talet, William Byrd i 1500-talets England, Hans-Leo Hassler i 1600-talets Tyskland,  och i nyare tid såväl Benjamin Britten som Francis Poulenc- alla dessa tonsättare har velat besjunga Maria i skimrande sköna klanger och konstfulla kompositioner.

Lägg därtill ett antal anonyma lovsånger från 1200-  & 1300- talen, några traditionella visor i folkton, samt ett alldeles nyskrivet verk av Nils Erikson, som själv bidrar med sin stämma i ensemblen - då får man en mångfacetterad och meditativ musikstund, en tidsresa från medeltiden ända till våra dagar - med Jungfru Maria i centrum.

Delar ur Oppmanna vokalensemble.

Lördag 30/3
”Earth Hour” med körerna Joyful och Con Angelii, solister och band sjunger musik av Michael Jackson, Kurt Carr, André Crouch, Kirk Franklin, Carol King, med flera, Susanne Baagenfelt - ledning kl 20.15 i Åhus S:ta Maria kyrka. Ta gärna med ficklampa!

Söndag 7/4
Körglädje medverkar i gudstjänsten kl 11.00 i Åhus S:ta Maria kyrka

Söndag 14/4
Högtidligt återöppnande av Åhus S:ta Maria kyrka ledd av biskop Johan Tyrberg och kyrkoherde Magnus Tyche kl 11.00. Körsångare från Con Moto, Maria Nova, Körglädje, Trekvart och Joyful. Uruppförande av Intrada till Åhus S:ta Maria av Susanne Baagenfelt. Körerna framför också musik av bl a Åke Edvinsson, Steven Taylor/Judith MacAllister och G F Händel.

Annandag påsk 22/4
Orgelkonsert med organist Sofia Östling i Åhus S:ta Maria kyrka kl 18.00

Söndag 28/4
Vad vet Kurt om påsken? Minimusikal med efterföljande äventyr, där Eftis- och Mellankörerna sjunger i Åhus S:ta Maria kyrka kl 16.00 under ledning av Ulrika Faijermo.

Fredag-Söndag 10-12/5
Ungdomskörfest i Åhus: 10/5 Öppningsgudstjänst i kyrkan kl 14.00 och konsert med Nationella Ungdomskören (NUK) kl 19.00, 11/5 sjunger deltagarna på torget i Åhus kl 13.15 och i kyrkan kl 18.00, 12/5 Festhögmässa i kyrkan kl 11.00.

Söndag 19/5
”Joyful spring” - kören Joyful med musiker bjuder på gospel och pop med vår- och sommarkänsla i Åhus S:ta Maria kyrka kl 18.00.

Söndag 26/5
”Som ett Prisma” - Högmässan ”Som ett Prisma” med Körglädje och instrumentalister under ledning av Ulrika Welin i Åhus S:ta Maria kyrka kl 11.00, texter Eva Norberg Hagberg och musik Susanne Baagenfelt.

Söndag 9/6
”Mass” av Steve Dobrogosz framförs i högmässan i Åhus S:ta Maria kyrka kl 11.00 av kören Trekvart med Lesley Brown vid pianot och under Ulrika Faijermos ledning. Musiken, som är starkt jazzinfluerad, ersätter högmässans ordinarie mässmusik.

Söndag 16/6
”I Kärlekens Tid” - sommarkonsert i Åhus S:ta Maria kyrka kl 19.00 med kören Maria Nova, sopran Karin Thulemark och Trio Salong, som framför musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus under ledning av Ulrika Welin.

Onsdag 19/6
Orgelkonsert med Jonathan Dimmock från San Fransisco, USA, i Åhus S:ta Maria kyrka kl 19.00 med musik av JS Bach, Aaron Copland, George Shearing, Locklair, Hegarthy, Phillips, Jean Langlais, med flera.

Välkommen till vårens musikprogram i Åhus församling

Under året erbjuder vi musikgudstjänster och kyrkokonserter av olika slag och format. Vi försöker variera utrbudet så att såväl unga som äldre ska finna örongodis för själ och hjärta.

Vårens program spänner musikhistoriskt från tidig medeltid till nykompionerat 2019. Här finns både avancerad konstmusik och lättlyssnat.

Under terminstid lägger vi stort fokus på att församlingens åtta körer skall kunna få ett stort utrymme - vi är glada och stolta över alla sångare som vill bjuda församlingsbor och tillresande på sin sångglädje, tid och energi.

Det är viktigt för oss att alla skall kunna erbjudas så mycket live-musik som möjligt. Därför har alla de program som här presenteras fri entré.

Vi tycker också det är viktigt att med vårt musicerande stödja omvärlden - alltså tar vi regelbundet upp kollekter. Man kan bidra antingen med en slant i kollekthåven eller i korgen vid utgången. Har man inga kontanter kan man swisha.

Åhus:  123 286 1532

Yngsjö: 123 031 0433

Pengar som kommer in vid konserten bokförs som kollekt. Bidrag som kommer in senare under veckan bokförs som gåva. Detta har ingen reell betydelse men vi måste informera om det ändå.

För aktuell information om programmen, se annonser i dagspressen eller på våra nätsidor:

www.svenskakyrkan.se/ahus

Facebook: Åhus församling

eller församlingsexpeditionen 044-246800 vard 10-12.

Väl mött!

Ulrika, Ulrika och Susanne - Åhus församlings kyrkomusiker

Med reservation för oförutsedda ändringar, sjukdom etc

Maria Nova.