Vad händer i källaren en vanlig eftermiddag?

Ja, att det är full aktivitet och händer grejer kan man vara säker på!

En vanlig vecka passerar cirka 90 barn i åldrarna 7-12 år församlingshemmets källare. De allra flesta, cirka 70 stycken, är eftisbarn i åldrarna 7-9 år. Det är på en sådan eftiseftermiddag som ni får följa med.

Med buller och bång ramlar barnen in efter att vi antingen har hämtat dem i skolorna eller att de har kommit med taxi. Alla har sin favoritsysselsättning på Eftis. Några springer direkt till pysselrummet och sätter igång med något kreativt skapande. Det kan vara allt från pärlplattor till mer modern, abstrakt konst.

Andra rusar in i kuddrummet för att bygga kojor, spela fotboll eller innebandy eller träna på någon dans. Vill man bara ta det lite lugnt och chilla eller spela spel kan man göra det i soffrummet eller i spelrummet.

För att hålla humöret på topp hela eftermiddagen krävs en påfyllning av energiförrådet. I samband med mellanmålet har vi en liten andakt, där vi läser en text som vi disskuterar kring, en bön och en sång.

Efter mellanmålet är det full fart igen tills blodsockret dalar framåt 16.15-snåret och en fruktstund kommer väl till pass.

Strax har fyra timmar passerat och alla barn åkt hem. Sen kommer en ny dag, med nya härliga barn…

Hälsningar Therése och Sophia

Varför går du på Eftis?
Vi ställde frågan till några av deltagarna på Måndagseftis.

-För att det är roligt att pyssla, säger Essie.

Essie.

-Det är kul att pyssla just här, för det finns mycket att välja mellan, säger Lycke.

Lycke.

- För att man har vänner här, säger Nike.

- Leka i kuddrummet är också kul, säger Alicia.

Alicia.

I kyrkans Eftis-verksamhet får barnen också möjlighet att träffa varandra från alla de olika skolorna i Åhus, då det finns deltagare från både Sånnaskolan, Rönnowsskolan, Villaskolan och Yngsjö skola.