Tankar inför påsken - Våren är här!

Vi kan känna det i luften, knoppar på träden och blommor som kommer upp ur den frusna jorden. Dagarna blir ljusare och solen värmer.

Men i tidern av isolering, sorg, saknad, vaksamhet och väntan, så är det kanske inte så lätt att kämma denm dör vårkänslan som vi brukar göra.

Även om knoppar brister, solens strålar värmer en frusen jord, mörker går till ljus, så är det många som har en dyster och mörk tillvaro i sina liv.

Vi är i slutet av fastetiden, en tid för eftertanke och bön. Psalmen vi sjäng tredje söndagen i fastan, psalm 358, när temat var kampen mot ondsakn, den kanske kan ge oss tröst och kraft att forsätta lite till. Håll ut!

Efter fastan kommer påsken och jag vilar i ord hämtade från psalmen:

Han gick in i din kamp på jorden.
Gud tog plats i din egen gestalt.
Han grät med din gråt,
han gick in i din nöd och smärta,
han bar på ditt kors,
hans seger blev din,
och han älskade dig över allt.

Påskdagens glädje får vi ta del av år efter år.

Kristus är uppstånden!! Ja, han är sannerligen uppstånden!!

Jesus Kristus som är livets ljus, segrade över mörkret, dog på korset för att vi skulle få evigt liv. Det tog inte slut i och med långfredagen på korset, utan det kommer alltid en påskdag. Godhet har alltid makt över ondskan. Så vem du än är och hur du än har det, så önskar vi att du ska kunna känna att våren är här med ljus och hopp och att påskens glädjebudskap är för oss alla!

Varma hälsningar Emma Mattsson, präst