Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Tankar inför påsken

För några år sedan på skärtorsdagen bankade det på vår dörr och utanför stod två barn som önskade glad påsk!

De var utklädda och vi lade lite godis i deras korg. Innan de gick fick vi ett kort där det stod: GLAD PÅSK - TÄNK PÅ JESUS. De hade även ritat ett färgglatt ägg. Det var ett fint kort med ett tydligt budskap.

Ägget - eller snarare äggskalet - är en gammal symbol för graven och livet. Förr i tiden avstod man från att äta ägg under fastan, för att sedan ha massor av ägg till påskmiddagen. Glad påsk-hälsningen betyder glädje, värme och välvilja, som förr var en önskan om vackert väder på påskdagen. Orden – ”tänk på Jesus” - är stora ord. För vi kan tänka på Jesus som led och blev korsfäst, som dog på korset för våra synder, som lät barnen komma till sig, som såg de sjuka och svaga och som uppstod på påskdagen.

Vissa kanske inte tänker alls på Jesus, men jag tror att han finns med oss i allt. Ibland letar vi efter synliga tecken, men ibland behöver vi bara tro på att det vi ser är Guds kärlek.

Guds kärlek är när knoppar brister, när påskfjädrar fladdrar i vinden, när barn leker, när glädje och kärlek uppstår, men även i sorg och förtvivlan. Vi kan se det i barns ögon, i naturen, hos dig och mig, precis som jag tror att man kunde se det i kvinnornas ögon när de berättade att Jesus lever, på lärjungarna när Jesus sade att han är med oss alla dagar tills tidens slut.

Kortet vi fick den skärtorsdagen var inte ett vanligt kort, det var en påminnelse om livet, kärleken, om hoppet och tron. Att en glad påsk är att tänka på Jesus.

Emma Mattsson, präst