Taizé-gruppen

Vad innebär det att leva i enkelhet & att bo i ett kloster?

Taizé-gruppen är inspirerad av ett brödraskap i Frankrike. Varje vecka samlas ungdomar från olika nationaliteter för att samtala, be i kyrkan och ha roligt tillsammans. Under konfatiden har vi Taizé i fokus och avslutar med en resa ner till klostret i Taizé, Frankrike.

Upplägg

Konfaläsningen börjar med ett par träffar hösten 2021 och våren 2022. Därefter träffas vi oftare under läsåret 2022-2023, några vardagskvällar och någon söndag, ca en gång per månad. Under Kristi himmelsfärdsveckan år 2023
åker vi till Taizé. Du ska gå i nionde klass och vara 15 år för att få komma dit.

Start

Konfaläsningen startar i mitten av september. Du får ett infobrev i god tid före start med tider och plats.

Lördagen den 27 maj 2023 i Mariakyrkan i Åhus.

Kostnad

Församlingen står för en det mesta av kostnaden, men ett självkostnadspris på 750 kronor tillkommer.