Sopplunch

Sopplunch serveras i Åhus församlingshem fyra torsdagar i november.

Under tiden 9 till 30 november kl 12.00-13.30.

Datum: 9 november, 16 november, 23 november och 30 november 2017.

Pris: 50 kronor

All behållning tillfaller Svenska kyrkans internationella arbete och projekt: "Förhindra våld mot kvinnor i Indien".

Innan soppan inbjuds till middagsbön kl 12.00 i Mariasalen.

V Ä L K O M M E N !

Många gillar soppa
Att äta soppa i församlingshemmet på torsdagar är populärt i Åhus. Det serverades inte mindre än 364 portioner hösten 2015.

- Det kom så många som 52 personer i snitt per gång och vi dukade fram soppluncherna vid sju tillfällen, berättar Lilian Elding, som håller i projektet.

Så det kokades åtskilliga liter soppa under hösten, som var den fjärde säsongen i ordningen. Att jämföra med vårterminen, då det har serverats soppa i mer än 30 år.

Det fordras också en hel del frivilligarbetare för att hålla soppan kokande. Cirka 40 personer är involverade i verksamheten. Gruppvis tar de hand om de olika torsdagarna och ställer upp och gör olika soppor för varje gång, utan att begära någon ersättning.