Pilgrimsvägen firar 10 år

Anmäl dig till vandring 2 juni

Våren 2019 firar pilgrimsvägen Skåne-Blekinge 10 år. I samband med jubileet erbjuds olika pilgrimsvandringar på leden i hela Lunds stift.

Mer info se www.pilgrimsvagen.se  klicka på "Tioårsjubileum".

 

Åhus församling erbjuder vandringar på "vår" del av pilgrimsleden.

Vi hoppas att många såväl vana som nya pilgrimmar har lust och möjlighet att vara med och prova på pilgrimslivet!

 

Det planeras gemensam buss från Fjälkinge och Åhus församlingar till Lund söndagen den 2 juni för att vandra med sista biten och delta i mässan i Domkyrkan. Anmäl intresse redan nu för att få mer information om vandringen till Mia Snecker, mia.snecker@svenskakyrkan.se.

 

Annandag pingst 10/6

I Åhus anordnas vandring i Kronoskogen med Mässa vid havet kl 9. Samling kl 8.30 vid Kronoskogens parkering, Äspet, Åhus. Kollekt.

 

Informationsmöte 11/6

Inför sommarens 3-dagarsvandring inbjudes till informationsmöte i Färlövs församlingshem kl 19 tisdag 11 juni.

 

Pilgrimsvandring 28-30 juni 2019

Välkommen till sommarens pilgrimsvandring. I år blir det tre dagar i stället för fyra. Vi börjar i Lyngsjö kyrka fredag 28 juni kl 9. Därifrån vandrar vi till Köpinge kyrka och avslutar i Norra Åsums kyrka.
Lördag 29/6 kl 9 startar vi i Norra Åsum och vandrar via kyrkorna i Vä och Skepparslöv till Önnestads kyrka.
Söndag 30/6 börjar vi i Önnestads kyrka kl 8 och avslutar med Pilgrimsmässa i Färlövs kyrka kl 11.
Som vanligt serveras gemensam middag fredag och lördag till självkostnadspris och lunch efter mässan i Färlöv. Lunch och fika för respektive dag tar var och en med. Föredrag fredag kväll och musik vid helgsmål på lördag kl 18. Följebil och chaufförtransport som vanligt.

 

Olofsvandringen 29/7

Vi återupptar endagsvandringen från Ravlunda till S:t Olof måndag 29/7. Start vid Ravlunda kyrka kl 9. Vi vandrar cirka 13 kilometer till kyrkan i S:t Olof för mässa kl 15.

 

Återträff söndag 1/9

Som vid två tidigare tillfällen sker återträff i Widtskövle kyrka söndag 1/9 kl 8.30. Vandring cirka 5 kilometer, fika, gudstjänst i kyrkan och Widtskövle marknad.

 

Anmälan och information

Anmäl dig gärna och få mer information via e-mail: 741petersson@telia.com. Du kan också ringa till Lars på telefon 0708-674929 eller Birgit på telefon 0706-710112. Anmälan till 3-dagarsvandringen senast 11 juni, eller på informationsmötet. Ange behov av övernattning och specialkost. Följebil som vanligt.