Foto: Marcel Salinder

Ny pastorsadjunkt

Emma Mattsson (till vänster) är pastorsadjunkt i Åhus församling under hela 2019.

Emma Mattson (till vänster) var en av prästerna som vigdes i Lunds domkyrka 27 januari 2019. Bild: Marcel Salinder Foto: Marcel Salinder

Att vara pastorsadjunkt innebär att hon som nyvigd präst får arbeta sitt första år under handledning. Emma Mattsson vigdes till präst av biskop Johan Tyrberg i Lunds domkyrka söndagen den 27 januari 2019.

- Jag är mycket tacksam över att få komma till just Åhus församling och ser fram emot härliga möten och att få lära känna många människor i olika åldrar, säger hon.

Emma Mattsson verkar i Åhus församling under sitt första år som präst. Bild: Marcel Salinder Foto: Marcel Salinder

Emma Mattsson bor med sin man Andreas, deras två döttrar My och Mira samt deras båda hundar Max och Valkyria, i Kristianstad.

När hon inte arbetar umgås Emma Matsson med familj och vänner, spelar gärna sällskapsspel, ser på film eller gör utflykter.

- Med fötterna på jorden och huvudet i himlen ser jag fram emot alla spännande utmaningar som pastorsadjunkt i Åhus församling, säger hon.

- Hoppas vi ses!