Filminspelning med Dogge Doggelito

Nu har reggaelåten av Trosbekännelsen med Dogge Doggelito tillsammans med Åhus församling blivit film.

Dogge har redan tidigare sjungit in Åhus församlings nyskapade reggaeversion av Trosbekännelsen.

Låten skrevs som ett pedagogiskt verktyg för att hjälpa konfirmanderna och blev tillsammans med Dogge en färdig reggaelåt som andas sommar, sol, kärlek och Jamaica.

- Låten släpptes på Spotify och Itunes den 10 juli 2015 och ska förhoppningsvis användas i konfirmandarbetet under många år framöver, säger Fredrik Lindblad, församlingspedagog och låtskrivare.

I och med att låten lades ut på Spotify är förhoppningen att den blir som en hjälp för konfirmandungdomarna som ska lära sig Trosbekännelsen.

- Sedan hoppas vi också att det blir ringar på vattnet och fler gillar låten och sprider budskapet, säger Fredrik Lindblad.

Bild: Micke Ovesson

Klart för filminspelning

Sedan dess har projektet utökats till att även bli en filminspelning med Dogge Doggelito. Han kom till Åhus den 22 april för att tillsammans med församlingens ungdomar och ungdomar från Heliga Trefaldighets församling i Kristianstad spela in Trosbekännelsen.

- Vi har fått projektpengar till att göra en video, berättar Fredrik Lindblad.

Han är förhoppningsfull om att kunna lansera en färdig produkt inför hösten och planerar för 1 000 exemplar i ett inledningsskede.

- Det är en dvd som vem som helst kan ta del av, men förhoppningsvis församlingar med konfirmandarbete, säger han. Då ingår en hälsning, noterna, instruktioner, Dogges musikvideo, med mera.

Efter att inspelningen gjordes har nu redigeringen påbörjats och ett första utkast ser mycket lovande ut.

- Att samla så många i en kyrka där alla bidrar med otroligt mycket positiv energi och vill få allt att funka är en fantastisk upplevelse, så nära en gudsupplevelse man nog kan komma, säger Fredrik Lindblad, som vill rikta ett stort tack till alla medverkande.

Bilderna är tagna av fotograf Micke Ovesson, www.mixofoto.se.

Bild: Micke Ovesson