KUL-are till årsmöte i Borås

Åhus församling finns representerad när KUL, Kyrkans Unga Ledare, samlas till årsmöte i sommar. Det är Anna Stolt och Henrik Thorsson som reser dit.

Henrik Thorsson och Anna Stolt. Bild: Karin Hallengren

Anna Stolt

Ålder: 18 år

Bor: I Åhus

Anna Stolt.

Fritidsintresse: Fotografera

Senaste bok: ”Svinalängorna” av Susanna Alakoski

Varför KUL: Jag älskade min konfirmationstid och ville fortsätta i kyrkan, det är enkelt och man kan vara sig själv. Det är kul att vara ledare och jag har nytta av KUL-utbildningen, som är på två år.

Henrik Thorsson

Bor: I Åhus

Ålder: 17 år

Henrik Thorsson.

Fritidsintresse: Se på film

Senaste film: ”Birdman”

Varför KUL: Det är en rolig grej, jag tyckte det var roligt att konfirmera mig och nu vill jag vara en förebild för de andra, genom att resa med till Taizé och som stöttande ledare.

Fakta:
Vart annat år samlas Svenska kyrkans Ungas högsta beslutande organ, Stora årsmötet, för att välja en ny förbundsstyrelse, diskutera nya motioner och propositioner, och bestämma Svenska kyrkans Ungas verksamhet för framtiden. Denna gången är årsmötet i Borås 5-9 augusti 2015.