Konfirmationer 2015

Uppleva- och Skapakonfirmander 2015. Bild: Micke Ovesson/Mixofoto

Uppleva- och skapakonfirmation

Lördagen den 27 juni var det åter dags för konfirmation i Åhus S:ta Maria kyrka.

Den fjärde konfirmandgruppen bland årets alla konfirmander, Uppleva- och Skapa, var samlade tillsammans med släktingar och vänner.

Taizékonfirmander 2015. Bild: Micke Ovesson/Mixofoto

Taizékonfirmation

Pingstafton, den 23 maj, var det konfirmation i Åhus S:ta Maria kyrka.
Klockan 13.00 samlades Taizé-gruppen med 26 konfirmander i kyrkan tillsammans med sina ledare, präst Magnus Persson, assistent Helene Eriksson, församlingspedagog Fredrik Lindblad och diakon Sabina Häggblom. Ungdomarna hade helt nyligen varit i Frankrike och besökt klostret i Taizé och med på resan var också 11 medresenärer.

Vardagskonfirmander 2015. Bild: Micke Ovesson/Mixofoto

Vardagskonfirmation

19 ungdomar i vardagsgruppen konfirmerades lördagen den 25 april.

Vardagskonfirmanderna har träffats regelbundet varannan torsdag kl 16-19.

De har serverats en enkel fika vid varje träff och har själva fått vara med och forma konfirmationstidens innehåll.

Det har blivit spännande samtal, lekar, drama och skapande.Tre roliga läger med mys, bus och upplevelser ingick.

- Vi har använt Frälsarkransen som hjälpmedel i undervisningen, säger diakon Sabina Häggblom.

- Så när vi redovisade Frälsarkransens uppståndelsepärla som kom vi att tänka på påsken, när Jesus uppstod. Så där var övergången till att ta med ägg på våra redovisning i kyrkan självklar, godisägg som serverades ur stekpannor till besökarna i en fullsatt kyrka.

- Alla pärlorna redovisades genom att vi sjöng, spelade drama och släppte ut ballonger.

Fotbolls- och handbollskonfirmander 2015. Bild: Micke Ovesson/Mixofoto

Fotbolls- och handbollskonfirmation

19 ungdomar i fotbolls- och handbollsgruppen konfirmerades lördagen den 11 april.

Präst Magnus Tyche och ungdomsledare Helene Eriksson ledde samlingen i kyrkan, där konfirmanderna medverkade.

Träningar, cuper och matcher har i största möjliga mån samordnats med konfirmationsläsningen. De lokala föreningarna Åhus IF, Åhus HBK och Åhus Handboll och deras tränare har medverkat.

Gruppen hade ett övernattningsläger på hösten och träffades sedan cirka en gång per månad. Första delen av påsklovet åkte de på ett kombinerat tränings- och konfaläger i Furuboda.

- Vi hade konfaläsning om påsken och Jesu sista dagar, och så hade vi fotbolls- och handsbollsträningar i Åhus och Yngsjö, berättar Helene Eriksson.

- Sedan besökte vi också en begravningsbyrå inne i stan, var på lazerdome samt käkade pizza.

De skrev sin redovisning under dagarna i Furuboda och framförde den i en fullsatt kyrka i Åhus, där de pratade om tro, hopp och kärlek, döden och hoppet om att Jesus uppstod på påskdagen och att det kan ge oss hopp om ett evigt liv.Två av tjejerna sjöng och de delade ut ballonger för att sprida tro, hopp och kärlek vidare.

Detta är en ny grupp bestående av fotbolls- och handbollsintresserade ungdomar, som själva önskat en konfirmationsgrupp med den inriktningen.

- Den fanns här i Åhus församling för många år sedan och det är ett bra sätt för ungdomarna att kunna kombinera sitt idrottande med konfirmationsläsning, säger Helene Eriksson.

De kopplade tron till sin träning, det räcker inte med att en i laget tror på att vinna. Man måste vara ett lag, såväl bland kristna och som inom idrottslag, för att vinna.

Kort sagt, alla människor behöver en tro!