KONSERT 26 NOVEMBER

Välkommen till konserten "Leonard Cohen på svenska".

Söndag 26 november
18.00 i Åhus S:ta Maria kyrka

"Leonard Cohen på svenska" med
Janerik Lundqvist, solist,
Rune Lindqvist, piano,
Kathrin Grube, altfiol,
Körglädje

Janerik Lundqvist sjunger och tolkar Leonard Cohen på svenska.  Med sig har han de framstående musikerna Rune Lindquist piano och Kathrin Grube viola. Medverkar i dessa vackra melodier och berörande texter gör även församlingens Körglädje.

Janerik är sannolikt den enda personen som fått en personlig hälsning och uppsakattning från Leonard som löd: ”Please tell Janerik how much I enjoy and appreciate his versions of my songs. He has truly brought them to life. What a singer! I am deeply touched. Sincerely L. Cohen.”

Trio Salong 17/12.

Söndag 17 december
18.00 i Åhus S:ta Maria

"Klassiska vinterpärlor" med Trio Salong och Maria Nova

Kören Maria Nova och Trio Salong bestående av Olle Joelsson violin, Karin Sandén-Berg cello, Kjell Ove Dahlman har tidigare gjort en uppskattad sommarkonsert tillsammans. Vi ser nu fram emot ännu ett spännande möte och denna gång  med julens vackra sång och musik. Programmet präglas av populär klassisk musik från olika epoker samt folkmusik såsom Vintern av  A. Vivaldi, Julkonsert av A. Corelli, Canon av J. Pachel, Advent O. Olsson, Joy to the world, Dotter Sion av G.F Händel och lite annat smått och gott…..

Onsdag 20 december
kl 18.00 i Åhus S:ta Maria kyrka

"Julmusik" med Fem Röster och Michaël Dahlin.
Traditionell och mycket finstämd musik med Fem Röster och recitation Eva Engel.

Nyårsdagen 1 januari 2018
kl 16.00 i Yngsjö kapell

"Nyårshälsning" från Yngsjö kapell

Körglädje med solister och instrumentalister bjuder på nyårsmusik med julton.
Hela kapellet sjunger med i de mest kära och traditionella julsångerna.