Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Visningar i sommar

Våra medarbetare håller guidade visningar vid elva tillfällen i sommar.

Kom och besök den vackra 1700-tals kyrkan med bl a altartavlan och Cartesiusmonumentet av Johan Tobias Sergel. Kyrkvinden är
spännande att bege sig upp på och det är en magnifik utsikt över stadens hjärta. Många kända personer vilar på kyrkogården, bl a Olof Palme, Sven Hedin, Elias Martin, Johan Tobias Sergel och Hjalmar Branting. Två visningar handlar om 1700-talet

Tisdag 19 juni
13.00 Sommarvisning
Församlingens musiker, Per-Ove Larsson visar upp och berättar om kyrkans orgel.
Fri entré.

Tisdag 26 juni
13.00 Sommarvisning
Församlingens klockare Bengt Kämpe visar oss runt i kyrkan och berättar om dess historia. Fri entré.

Torsdag 28 juni
13.00 sommarvisning
Bengt Kämpe och Michael Ghomri tar oss med upp i
kyrktornet. Fri entré.

Tisdag 3 juli

Tisdag 10 juli
13.00 Sommarvisning
Roger Gärtner, präst i församlingen, visar upp kyrkliga textiler och liturgiska kläder.
Fri entré.

Tisdag 17 juli
13.00 Sommarvisning
Alltid finns det något nytt och spännande att lära om  vår vackra kyrka. Fri entré.

Tisdag 24 juli
13.00 Sommarvisning
Organist Oscar Rutberg visar oss orgeln, ett unikt instrument.

Tisdag 31 juli
13.00 Sommarvisning Upptäck vår vackra kyrka. Fri entré.

Tisdag 7 augusti
13.00 Sommarvisning
Roger Gärtner visar upp kyrkliga textiler och liturgiska kläder. Fri entré.

Tisdag 14 augusti
13.00 Sommarvisning
Bengt Kämpe och Michael Ghomri tar oss med upp i kyrktornet. Fri entré.

Torsdag 16 augusti