Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Sommarkonserter

Under juli månad bjuder vi på flera vackra konserter med många talangfulla musiker. Njut av ''Barocksommar'', ''Skira och annorlunda klanger'' och mer!

Söndag 7 juli kl 20.00 

 

Musik av Johann Sebastian Bach. Per-Ove Larsson, orgel.

Fri entré.

Söndag 14 juli kl. 20.00

”Skira och annorlunda klanger” Henrik Lundberg, flöjt Gabriela Thür, harpa Musik av bl. a. J. Jongen, G. Schocker och B. Andrès. 

Henrik Lundberg, flöjt. Studerade vid Vestjysk Konservatorium i Danmark samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Flera mästarkurser bl a i Schweiz för James Galway. Anställd 1991-2008 som soloflöjtist vid Malmöoperan. Från 2008 verksam som frilans bl a på Norrlandsoperan, i Sveriges Radios Symfoniorkester samt Gävle symfoniorkester. Sedan 2014 återkommande stämledare på Folkoperan.

Gabriela Thür, harpa. Bor i Stockholm och arbetar sedan 1999 som frilansharpist i orkestrar, som kammarmusiker och emellanåt som solist. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har studerat utomlands i Köpenhamn och Paris. Gabriela tycker mycket om att spela kammarmusik och gläds över att ge publiken tillfälle att uppleva den vackra musik som finns skriven för flöjt och harpa.

Fri entré.

Söndag 21 juli kl. 20.00

”Barocksommar”

Musik av bl.a. Dietrich Buxtehude, Jean-Philippe Rameau och François Couperin. 

Ensemble Mélero: Hanna Wiklund, barockviolin. Leif Henrikson, viola da gamba. Cajsa Trepte, cembalo

Fri entré.

Söndag 28 juli kl.20.00

”En sommarnattsdröm - Ett ovanligt möte mellan cello och vibrafon” Eva Maria Hux, cello. Olof Wendel, vibrafon. Musik av bl.a. Mahler, Fauré, Brahms, Schubert och Berg.

Fri entré.