Se vår filmade helghälsning här

Vi finns här för dig på webben

Vi ställer om

Just nu har vi pausat alla mässor och gudstjänster.
Men du kan ändå ta del av bön, reflektioner och musik då vi varje helg sänder en hälsning inifrån vår kyrka på vår webb och i våra sociala medier.
Vi lägger upp alla filmer kontinueligt här nedan.  För att säkerställa att du inte missar någon av våra filmer kan du prenumerera eller titta in på vår Youtubekanal

Klicka här för att se vår Youtubekanal

Hälsning Pingstdagen 31 maj
Idag är det pingstdagen, kyrkans födelsedag. Pingsten firas för att den heliga Anden kommer till apostlarna, men också till oss. Den heliga Anden fyller oss människor med tro, hopp och kärlek och vill att vi ska ge det vidare till andra. Det skulle ha varit sommaravslutning för all barnverksamhet idag, så här är en hälsning till alla barn. Kom ihåg- Gud finns över dig och under dig, framför dig och bakom dig.
Gud omsluter dig på alla sidor och håller dig i sin hand.

Medverkar gör:
Anna Levin, präst
Jonas Pettersson, församlingspedagog
Hilda Holgersson, blockflöjt
Per-Ove Larsson, orgel

Hälsning söndag 24 maj
Helgens tema är ”Hjälparen kommer”. Det handlar om löftet om den helige Ande som skall utgjutas som hjälp, vägledning och tröst för oss människor i vår vandring i tron. Men Guds Ande verkar som den vill och vi kan inte stänga in den i en box. Därför kan vi få uppleva och möta Gud ibland på ställen eller genom händelser eller människor som vi minst anar.

Medverkande: Mikael Arnqvist, präst
Musik: ”Herren är min herde”, Gunnar de Frumerie H
annah Holgersson, sopran
Per-Ove Larsson, orgel

Hälsning Kristi himmelsfärd dag 21 maj
Kristi himmelfärdsdag infaller 40 dagar efter Kristi uppståndelse. Jesus lämnar inte sina lärjungar, han byter gemenskapsform. Dagen handlar om att vända våra blickar från hans person – till att vi ska istället ska se vad han lyser på. Se det Jesus gör och vara den han kallar oss att vara! Bibelläsningar: Daniel 7:13-14 Apostlagärningarna 1:1-11 Johannesevangeliet 17:1-8
Medverkande: Annika Millde, Kyrkoherde. Ulrika Ingermark, diakon. Per-Ove Larsson, organist.

Hälsning söndag 17 maj
Idag firas bönens dag. Bön är ditt samtal med Gud. Att regelbundet be är att upprätthålla relationen till Gud. Det är att påminna sig om förtröstan och uthållighet. Be med människor runt om vår jord med Vår fader, eller be Gud som haver. Du kan be med dina ord, men en psalm, med en suck. Att klockorna ringer i kyrkan är en påminnelse om bönen som ljuder över världen. Be med oss. Anna och Jonas är ute på pilgrimsvandring, vilket är en vandring i bön och tro. Här kommer en hälsning utanför Alsike.
Medverkande:  Anna Levin, präst. Jonas Pettersson, församlingspedagog. Christoffer Holgersson, sång. Per-Ove Larsson, orgel.