Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

REQUIEM av Mozart

i Adolf Fredriks kyrka söndag 11 november kl 17

KRIEG av Thomas Jennefelt för kör, violinsolist och stråkorkester.
Liberté av Francis Poulenc. REQUIEM av Wolfgang Amadeus Mozart.

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör. REbaroque.
Maria Lindal, konsertmästare. Jannica Gustafsson, violinsolist. Elin Skorup, sopran. Anna Zander, alt. Johan Christensson, tenor. Johan Wållberg, bas. Christoffer Holgersson, dirigent.
Entré:  200 kr. Studerande och pensionärer 100 kr. Förköp: www.nortic.se

Fred - Pax - Frid
kl. 11.00 den 11 november år 1918 blåstes det eldupphör och det blev vapenstillestånd i Compiègneskogen i Frankrike. Efter 52 månader av krig var det äntligen över. Fred. Storbritanniens drottning Mary lär ha skrivit i sin dagbok att det var “den viktigaste dagen i världshistorien”. När mörkret föll över London så tändes lyktorna i staden för första gången på många månader.

Peter Englund skriver att “Första världskriget är sannolikt den mest omvälvande händelse som drabbat vår kontinent sedan Västroms fall. Det som skedde åren 1914-1918 kom tveklöst att forma hela 1900-talet. Kriget var tjugonde seklets stora urkatastrof, vilken förutan de andra är otänkbara.”

Idag är det 100 år sedan det slöts fred. Vi vill stanna upp och begrunda. Påminna oss om en fredens dag som föregåtts av fasa, terror, förstörelse och ett enormt lidande.