Rebecka berättar om sin tid som konfirmand

Rebeckas konfirmandläger skulle varit utomlands men på grund av Covid-19 så flyttades lägret till Sverige

Gården vi bodde på var otroligt fin och vädret var jättebra när vi var där. Jag tror att vi dessutom hade fler möjligheter och utrymme på gården här hemma i Sverige.

Att vi fick åka någonstans i Sverige var ju förstås inte riktigt det jag tänkt mig men när jag kom till lägret var det minst lika roligt. Jag tycker det roligaste med konfirmationen har varit dels allt jag fått lära mig och dels lägret med människorna jag fick lära känna där. Hela upplevelsen på gården vi bodde på och allt vi fick göra under lägret kommer jag ta med mig länge!

Jag har lärt mig mycket om hur jag själv fungerar och hur jag ska göra när jag träffar en ny grupp av människor. Jag har inte börjat i en ny klass sen 4 an så detta var den första nya gruppen jag kommit in i på länge. Jag tror att det har varit en väldigt bra träning inför gymnasiet.
Det är såklart viktigt att man är intresserad av det man pratar om under konfirmationstiden men jag tycker också att en bra anledning att bli konfirmand är att få träffa nya människor. Konfan ger dig verkligen så många fina vänner och upplevelser!
/ Rebecka 16 år, Konfirmand i Vasastan