Musikprogram 2019

Här hittar du vårt musikprogram för hösten och vintern 2019/20 Konserterna hålls i Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 14.

Biljetter till entrébelagda konserter säljs i regel i kyrkans entré en timme före konsertens början. Församlingsmedlemmar kan få fritt inträde till entrébelagda konserter om de i förväg anmäler sig på församlingsexpeditionen. Om inget entrébelopp anges här i programmet kan det bestämmas senare. Ofta är det fri entré.

Lunchmusik på orgel

Varje tisdag kl 12.15-12.45 kan du njuta av stämningsfull orgelmusik och en avkopplande stund i vår vackra kyrka. Per-Ove Larsson spelar för den lunchledige. Fri entré.

Söndag 7 juli

Kl 20.00 Sommarkonsert

Musik av Johann Sebastian Bach. Per-Ove Larsson, orgel.

Söndag 14 juli

kl.20.00 sommarkonsert

”Skira och annorlunda klanger” Henrik Lundberg, flöjt Gabriela Thür, harpa Musik av bl. a. J. Jongen, G. Schocker och B. Andrès.

Henrik Lundberg, flöjt. Studerade vid Vestjysk Konservatorium i Danmark samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Flera mästarkurser bl a i Schweiz för James Galway. Anställd 1991-2008 som soloflöjtist vid Malmöoperan. Från 2008 verksam som frilans bl a på Norrlandsoperan, i Sveriges Radios Symfoniorkester samt Gävle symfoniorkester. Sedan 2014 återkommande stämledare på Folkoperan.

Gabriela Thür, harpa. Bor i Stockholm och arbetar sedan 1999 som frilansharpist i orkestrar, som kammarmusiker och emellanåt som solist. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har studerat utomlands i Köpenhamn och Paris. Gabriela tycker mycket om att spela kammarmusik och gläds över att ge publiken tillfälle att uppleva den vackra musik som finns skriven för flöjt och harpa.

Söndag 21 juli kl. 20.00

sommarkonsert

''Barocksommar'' Musik av bl.a. Dietrich Buxtehude, Jean-Philippe Rameau och François Couperin.

Ensemble Mélero: Hanna Wiklund, barockviolin. Leif Henrikson, viola da gamba. Cajsa Trepte, cembalo

Söndag 28 juli kl.20.00

sommarkonsert

En sommarnattsdröm - Ett ovanligt möte mellan cello och vibrafon” Eva Maria Hux, cello. Olof Wendel, vibrafon. Musik av bl.a. Mahler, Fauré, Brahms, Schubert och Berg.

Lördag 24 augusti

kl 17 östersjöfestivalen

BENJAMIN BRITTEN – NOAS ARK
Adolf Fredriks kyrkas ungdomskör och diskantkör medverkar vid invigningskonserten i Berwaldhallen.
Mer information: www.berwaldhallen.se/ostersjofestivalen

Söndag 13 oktober

kl. 16.00 Höstkonsert

Adolf Fredriks kyrkas ungdomskör, diskantkör och barnkör.Per-Ove Larsson, piano och orgel. Isabel Josephson, dirigent. Fri entré