Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Minnesgudstjänst lördag 7 april kl 15 i Adolf Fredriks kyrka

Gudstjänst med ljuständning ett år efter attentatet på Drottninggatan 7 april 2017.

Klockan 15:00 hålls en offentlig minnesgudstjänst i Adolf Fredriks kyrka på dagen ett år efter attentatet på Drottninggatan 7 april 2017.

I gudstjänsten söker vi hopp & förtröstan i ljuständning, musik, bön & gemenskap. Vi söker oss bort från rädslan & misstänksamheten i en önskan om att leva i världen öppna för Guds framtid.

Annika Millde, Anna Levin och Roger Gärtner, präster. Eva Malmfors, diakon. Sångare ur församlingens körer under ledning av Isabel Josephson.
Per-Ove Larsson, orgel.

GUDSTJÄNST 7 april KL 12.00 I SVT

I Adolf Fredriks kyrka hölls en gudstjänst för särskilt inbjudna gäster lördag 7 april kl 12.00. Inbjudna var anhöriga och särskilt drabbade, berörda som hjälpte till under dagen (ambulans, polis, räddningstjänst, krisstödjare m.fl.) samt representanter för det officiella Sverige.
Gudstjänsten leddes av kyrkoherde Annika Millde. Medverkade gjorde även ärkebiskop Antje Jackelén, biskop Eva Brunne, diakon Eva Malmfors, komminister Lena Olsson Fogelberg samt Stockholms interreligiösa råd, Iris. Sång framfördes av Adolf Fredriks kyrkokörer.
Gudstjänsten livesändes i SVT och går att se på SVT Play fram till 7 maj.