Ledig tjänst - församlingspräst

Var med och utveckla vuxenarbetet i vår församling! Läs mer om tjänsten och ansök här.

Adolf Fredriks församling i Stockholm söker en präst!

Adolf Fredriks församling är en cityförsamling, vilket innebär en stor och utmanande blandning av människor som bor och vistas här.
Vi vill utveckla vårt vuxenarbete och har nu glädjen att utlysa en komministertjänst som främst riktar sig till arbete med vuxna.

Vi söker en församlingspräst som är flexibel och har god samarbetsförmåga. Som förutom ordinarie prästuppgifter vill skapa teologiska samtal och vill arbeta både pedagogiskt och själavårdande i mötet med vuxna. Du skall trivas med både mindre och större sammanhang och ha en vilja och förmåga att skapa verksamheter för vuxna.

Våra högmässor är traditionella och samtidigt förankrade i nutid.
I tjänsten ingår kyrkliga handlingar, att leda högmässor, veckomässor, panelsamtal, vuxenverksamhet, AW i kyrkan och andakter.

I tjänsten ingår också att ha kontakt med de företag och organisationer i församlingen som så önskar.

Församlingen står inför en föreslagen sammanläggning till pastorat av tre församlingar på Norrmalm. Detta kan komma att ske 2022. Vi förutsätter att vår personal är beredd att arbeta i positiv anda för en sådan sammanläggning.

I församlingen och i arbetslaget råder en kreativ och god stämning. För balansen i arbetslaget ser vi gärna manliga sökande.

Församlingen har inga tjänstebostäder.

Din ansökan skall vara oss tillhanda senast den 17/10 2019

Ansökan skickas via e-post till:   annika.millde@svenskakyrkan.se eller per post till: Annika Millde, Adolf Fredriks församling, Holländargatan 16, 111 60 Stockholm
Märk kuvertet eller e-post med ”Komministertjänst”

För frågor om tjänsten kontakta kyrkoherde Annika Millde