Ledig tjänst diakon 100%

Vi söker en ny diakon som vill vara med och utveckla vårt arbete med vuxna

Adolf Fredriks församling i Stockholm söker en diakon

Vår diakon ska byta bana och nu söker vi en ny diakon som vill vara med och utveckla vårt arbete med vuxna.  Adolf Fredriks församling är geografiskt en liten cityförsamling men här rör sig tiotusentals människor varje dag, vilket innebär en stor och utmanande blandning av människor som bor och vistas här.
I den omvärldsanalys vi har gjort kan vi se att det bor många unga småbarnsföräldrar, ensamhushåll och äldre människor i församlingen.
Eftersom du kommer arbeta som ensam diakon i församlingen krävs nära samarbete med övriga kollegor.

Vi söker dig som är vigd diakon eller dig som står inför en vigning inom Svenska kyrkan. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga och förutom ordinarie diakonala uppgifter vill du skapa teologiska samtal och arbeta både pedagogiskt och själavårdande i mötet med vuxna. Du trivs med både mindre och större sammanhang och har en vilja och förmåga att skapa verksamheter för vuxna.

I tjänsten ingår att hålla i de träffar för daglediga vi har som torsdagscafé, våra Växa på djupet-kvällar och vår träffpunkt för hbtqi- flyktingar.

I församlingen och i arbetslaget jobbar vi för en kreativ och god stämning.

Vi kommer att behandla ansökningar och kalla för ev. intervjuer löpande.

Ansökan skickas via e-post till:   annika.millde@svenskakyrkan.se eller per post till: Annika Millde, Adolf Fredriks församling, Holländargatan 16, 111 60 Stockholm
Märk kuvertet eller e-post med ”Diakontjänst ”

För frågor om tjänsten kontakta kyrkoherde Annika Millde nedan.

Annika Millde