Ledig tjänst diakon 100%

Vill du göra skillnad i vårt arbete med vuxna?

Vår diakon flyttar från Stockholm och därför söker vi nu en ny diakon som vill vara med och stärka och utveckla vårt arbete gentemot vuxna. Vilka behov finns det hos den vuxna delen av församlingen och hur möter vi på bästa sätt upp dessa i våra verksamheter? Vi söker dig som tycker om att skapa teologiska samtal och har ett pedagogiskt arbetssätt i ditt möte med vuxna. Du har en vilja och förmåga att forma verksamheter för vuxna och är inte rädd för utmaningar som kan dyka upp på vägen.

Du trivs i både mindre och större sammanhang och som ensam diakon i församlingen behöver du vara flexibel och trivas med att samarbeta nära dina övriga kollegor. I ditt arbete ingår att vara i kontakt med samhällsaktörer och frivilligorganisationer, krisgrupp, stiftelsehantering samt att hålla i de träffar vi har för vuxna som torsdagsfika för daglediga, våra Växa på djupet-kvällar och vår träffpunkt för HBTQI-personer en gång i månaden.  

Adolf Fredriks församling är liten och stor på samma gång. Geografiskt är vi en liten cityförsamling men här rör sig tiotusentals människor varje dag. Det betyder att vi möter en stor och ibland utmanande blandning av människor. I den omvärldsanalys som vi har gjort ser vi att det finns många unga småbarnsföräldrar, ensamhushåll och äldre människor i församlingen. 

Vårt arbetslag är ett uppdragsorienterat och kreativt gäng med nära till skratt.

Vi söker dig som är vigd diakon eller som står inför att vigas till diakon inom Svenska kyrkan.

Sista ansökningsdatum: 8 maj 
Vi behandlar ansökningar löpande och kallar för intervjuer allt eftersom.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta nuvarande diakon Katarina Evasdotter: katarina.evasdotter@svenskakyrkan.se eller Kyrkoherde Annika Millde nedan.

Ansökan skickas via e-post till:   annika.millde@svenskakyrkan.se eller per post till: Annika Millde, Adolf Fredriks församling,
Kammakargatan 30, 111 60 Stockholm 
Märk kuvertet eller e-post med ”Diakontjänst ”

I samband med din ansökan behöver vi även ditt samtycke för  behörighetsprövning enligt dataskyddsförordningen.
Du laddar ned samtycket via denna länk och det går bra att scanna/fota och mejla in den. 
Samtyckesblankett behörighetsprövning