Ledig tjänst Kyrkvaktmästare 100%

Vi söker en ny engagerad vaktmästare

Adolf Fredriks församling söker en ny kyrkvaktmästare

Vår kyrkvaktmästare avslutar sin tjänst för att flytta till Dalarna och nu söker vi en ny engagerad vaktmästare. Vi söker dig som tycker om att ta eget och övergripande ansvar, som trivs både med att arbeta själv och tillsammans med andra. Du ska tycka om att möta alla de människor i olika situationer och med olika bakgrund som besöker vår kyrka. Vi söker dig som är noggrann, initiativrik och ansvarskännande.

I dina arbetsuppgifter ingår förutom ett övergripande ansvar för kyrkan och dess dagliga skötsel även ansvar för beställning av det material som behövs för kyrkans skötsel, gudstjänster och verksamhet. Du är närvarande i kyrkan vid gudstjänster, konserter, förrättningar och dess dagliga öppethållande. 
I din tjänst ingår att vara stationerad i kyrkan under dess öppettider då vi har många besökare.  

Du möter de människor som kommer till kyrkan för enskild andakt, till våra evenemang och gudstjänster samt turister. Du ansvarar för kyrkans lokalvård, vård och tillsyn av kyrkans textilier och föremål samt för att tvätta och sköta den liturgiska klädseln.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av yrket, av att vårda kulturhistoriska föremål, inventarieprogrammet Sacer, kännedom kring kyrkogårdsadministration och Aveny Grav.

Adolf Fredriks församling är liten och stor på samma gång. Geografiskt är vi en liten cityförsamling men här rör sig tiotusentals människor varje dag. Det betyder att vi möter en stor och ibland utmanande blandning av människor. Adolf Fredriks församling ligger centralt i hjärtat av Stockholm med församlingslokaler, expedition och en kyrka, Adolf Fredriks kyrka, vid Sveavägen mellan Hötorget och Rådmansgatan.
Kyrkan är en av Stockholms få 1700-tals kyrkor med en rik historia och omges av en kyrkogård med flera kända personers gravar. 2022 hade vi nästan 70 000 besökare varav knappt hälften var spontanbesök under kyrkans öppethållande. Vi har en rik konsertverksamhet med många besökare. 

Arbetstiden är förlagd på vardagar, främst dagtid, samt varannan helg. Arbetet i kyrkan delas mellan dig, en fast anställd kollega och ett antal timanställda vaktmästare. Vårt arbetslag är ett uppdragsorienterat och kreativt gäng med nära till skratt. 

Tjänsten som är 100% förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro, lära och liv.

Ansökas skickas via e-post till adolf-fredrik.forsamling@svenskakyrkan.se eller per post till Adolf Fredriks församling, Kammakargatan 30, 111 60 Stockholm.
Märk e post/kuvert med ”Kyrkvaktmästartjänst”

Sista ansökningsdag 31 augusti 

Vi kommer att behandla och kalla för ev. intervjuer löpande.
Provanställning kan komma att bli aktuellt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Klockare Bengt Kämpe 08 402 0485
Kyrkoherde Annika Millde 08 402 0471