Som en rörelse - på spaning efter diakoni i vår tid

Varmt välkommen till konstutställning i Adolf Fredriks kyrka 3–28 februari 2019. Utställningen och boken med samma titel lyfter fram olika aspekter och reflektioner kring diakoni.

Invigning 3 februari kl 14

Söndagen den 3 februari öppnar i Adolf Fredriks kyrka en utställning av tretton tavlor målade av Kent Wisti. Kent Wisti är kanske mest känd för sina satiriska texter med tillhörande teckningar, publicerade i DN och som sprids på sociala medier. Träffsäkra , maskinskrivna texter på ljusbrun bakgrund och med en tillhörande streck och akvarellteckning.

Utställningen visar en annan sida av Kent Wistis konstnärskap med tavlor inspirerade av bibelord. De är upp till dryga metern stora och kommer i utställningen presenteras tillsammans med de bibelord de inspirerats av. Tavlorna är en del i ett arbete med att synliggöra diakonin inom Svenska kyrkan och ingår i en bok skriven av diakonerna Karin Ahlqvist och Charlotte Säll. Boken har titeln ”Som en rörelse” lyfter fram olika aspekter på diakoni. Den kretsar kring orden  grunda, spana, tolka och agera, om diakonins historia, nutid men är också en framtidsspaning.

Vi vill med denna utställning bidra till att inspirera och synliggöra diakoni i församlingen och stiftet, en diakoni där vi alla kan vara delaktiga. Under utställningsperioden bjuds in till en rad programkvällar med olika inriktning och för att fånga frågan kring diakoni idag och imorgon ur olika vinklar.

Under invigningsdagen möter vi bland andra kören ”Gatans röster”. Magnus Helmner, grundare av Café i Gemenskap,  talar om diakoni och Lena Burman Holmgren presenterar utställningen.

Utställningen pågår 3 – 28 februari 2019 i Adolf Fredriks kyrka (Holländargatan 14), under kyrkans öppettider: Mån 13-18. Tis-ons 10-16. Tors 10:30-16. Fre-sön 10-16. Fri entré.

Varmt välkomna!

Prästen och konstnären Kent Wisti