Konsert med Adolf Fredriks kyrkas kammarkör 25 okt kl. 16.00 och kl 18.00

När året inte har blivit som vi tänkt oss, bjuder vi in till en konsert i hoppets och trosvisshetens tecken!

hope, faith ,life, love – Äntligen konsert med Adolf Fredriks kyrka kammarkör!

”Giv psaltare och lyra,
då mödan görs oss lång.
Betag oss ej den dyra,
den ljuva lust till sång.”

Den 16 maj i år hade vi i Adolf Fredriks kyrkas kammarkör tänkt fira vårt 20-årsjubileum med en stor konsert och fest långt in i den ljusa försommarnatten. Men livet blir inte alltid som man har föreställt sig. Det nya coronavirusets framfart över världen tvingade oss att ställa in det ena projektet efter det andra, och jublet ersattes snabbt av en kompakt tystnad som skulle dröja i månader.

Nu är det höst, och fastän dagarna blir kortare och mörkret tätare skymtar vi ändå en strimma ljus i fjärran, som Lucias krona längst bak i en nedsläckt kyrka. Vi har börjat repetera igen, och vi vet att en dag kommer då vi återigen kan stå sida vid sida och höra kärleken sjunga sin sång i oss.

Dagen är ännu inte kommen. Men vi kan sjunga om den, på avstånd.

”Låt klinga våra dagar,
som vind i gröna hagar,
som hav i böljegång.” (Erik Axel Karlfeldt)

Musik av Eric Whitacre, Ola Gjeilo och Sven-Eric Johanson m .fl

Christoffer Holgersson, dirigent

Entré 50 kr

Biljetter släpps måndag 19 oktober här:

OBS – Antalet platser är begränsat till MAX 50 åhörare per konsert med anledning av rådande pandemi och restriktioner.