Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11140 Stockholm Postadress: BOX 3270, 10365 STOCKHOLM Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Komminister

Själavård • teologi • vuxet växande

Adolf Fredriks församling söker en präst!

Adolf Fredriks församling är en cityförsamling, vilket innebär att det är en stor och utmanande blandning av människor som bor och vistas här. Församlingen har sedan länge en musikinriktning, med körmedverkan på alla högmässor, ett rikt körliv och många konserter.

Vi vill utveckla vårt vuxenarbete och har nu glädjen att utlysa en komministertjänst som främst riktar sig till arbete med vuxna.

Vi söker en komminister som vill vidareutveckla teologiska samtal, vill arbeta pedagogiskt och själavårdande i mötet med vuxna. Du skall trivas i både mindre och större sammanhang, ha en vilja och förmåga att skapa verksamheter för vuxet växande med en svenskkyrklig profil.

Våra högmässor är traditionella i nutidstappning. I tjänsten ingår
kyrkliga handlingar, att leda högmässor, veckomässor och andakter.

Den präst vi söker skall även arbeta med New Comers (RFSL) – du skall vara HBTQ-kompetent eller villig att få den kompetensen.

I tjänsten ingår också att ha kontakt med de företag och organisationer i församlingen som så önskar.

Adolf Fredriks församling består av ca 9000 boende varav 4562 kyrkotillhöriga. Församlingen står inför en föreslagen sammanläggning av flera församlingar på Norrmalm. Detta kan komma att ske 2022. Vi förutsätter att vår personal är beredd att arbeta i positiv anda för en sådan sammanläggning.

För balansen i arbetslaget ser vi gärna manliga sökande.
Församlingen har inga tjänstebostäder.

Ansökan med löneanspråk skickas via e-post till Annika Millde eller per post till Annika Millde, Adolf Fredriks församling, box 3270, 10365 Stockholm – Märk kuvertet eller e-post med ”Komministertjänst”

För frågor om tjänsten kontakta:

Kyrkorådets ordförande
Hans Lindberg , 073-590 40 99.
E-post: hans.lindberg@svenskakyrkan.se

Annika Millde, 08 402 047.
E-post: Annika Millde