Kyrkomusikfest 31 jan -1 feb

Konserter, musikmässa och prisutedlning m.m.

Välkommen till den årliga kyrkomusikfesten Jubilate som i år går av stapeln i Adolf Fredriks kyrka. Det blir två dagar fyllda av kyrkomusik av olika slag. Vi börjar fredagskvällen med att sjunga ut i våra älskade psalmer och välkända körsånger tillsammans med kammarkörer och orkester. Lördagen fortsätter med ett fullspäckat program; Musikmässa med barnkörer, Jubilate-konsert och utdelning av Sankta Ceciliapriset och avslutas med mässa med nyskriven musik- ett möte mellan kyrkomusik och samtida jazzimprovisation! Visst låter det spännande?
FRI ENTRÈ.

HELA PROGRAMMET:

Fredag 31 januari
kl 19.00 SJUNG UT!

Välkommen att sjunga psalmer och körsånger till orkester och orgel. På programmet står älskade psalmer, välkända körsånger och
önskepsalmer. Du är välkommen att delta oavsett om du är körsångare eller helt enkelt bara tycker om att sjunga. Uppvärmningsrepetition från kl 18.00.

Stockholm Concert Orchestra
Enskede kammarkör
Adolf Fredriks kyrkas ungdomskör
Förbundsdirigent Karin Oldgren och
dirigent David Åberg

Lördag 1 februari
kl 15.00 MUSIKMÄSSA ’’BARN I GUDS TID’’

Kom och fira mässa tillsammans med barn- och diskantkörer från Vallentuna, Huddinge och Adolf Fredriks församling.

Anna Levin, präst
Jonas Pettersson, församlingspedagog
Isabel Josephson, sopran och liturg
Johan Näslund och Erika Nilsson, flöjt
Gunilla Sundin, klarinett
Katarina Ekberg Trollhagen, kontrabas
Ulrik Nilsson, vibrafonist
Per-Ove Larsson, orgel
Karin Solén och Henrik Johansson, dirigenter

kl 16.30 Jubilate- konsert och utdelning av Sankta Ceciliapriset.

Körkonsert med körer från Lidingö, Saltsjöbaden och Adolf Fredriks församling. Musik av bl.a. Zoltán Kodály : Laudes Organi för kör och orgel. Biskop Andreas Holmberg delar ut Sankta Ceciliapriset.

Medverkar gör:
Adolf Fredriks kyrkas kammarkör med dirigent Christoffer Holgersson. Vokalensemblen Alicia med dirigent EvaMarie Agnelid.
Lidingö Motettkör med dirigent Annika Hudak. Per-Ove Larsson, orgel.

kl 18.00 mässa ’’lyssna’’

Mässa med nyskriven musik av Birgitta Flick till psaltarpsalmtexter – ett möte mellan kyrkomusik och samtida jazzimprovisation.

Sara Garpe, stiftsadjunkt
Vokalensemblen i Sundbyberg med dirigent