Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Jean-Pierre gästar AW i AF

Torsdag 8 november kl 17.15 i Adolf Fredriks kyrka

I höst bjuder Adolf Fredriks kyrka in artisten, hårkreatören, skådespelaren och
redaktören Jean-Pierre Barda till ett samtal. Under livet har Jean-Pierres judiska bakgrund varit mycket betydelsefull för honom, något som sent i livet fick honom att permanent bosätta sig i Tel Aviv i Israel. Med utgångspunkt i några av bibelns berättelser om uttåg och hemkomst pratar vi om livet som tar nya vägar.

Bild: Pether Öhlén, Sveriges Radio

Popidol, skådis, frisör, redaktör... Roger Gärtner träffar Jean-Pierre Barda den 8 november när vi har After Work i AF.
Tidigt i livet mötte jag den mångsidige och begåvade Lars Ulvenstam i olika TV-program, där han avskalat samtalade med olika kända personer. Samtalets innehåll gick nog mest förbi mitt unga sinne, men det var något med det eftertänksamma samtalets dynamik som sedan följt mig i livet som ett föredöme och en längtan.
I en tid som idag går allt fortare och där tid för samtal ofta syns reducerad till några snabba rader i ett mejl eller i ett SMS vill jag nu söka den känsla
som jag för många år sedan fick för Ulvenstams finstämda och eftertänksamma möten.
Med utgångspunkt i bibelns olika berättelser vill jag nu med jämna mellanrum samtala med olika personer om allt det som på olika sätt hör till livet. Samtalet äger rum i kyrkan med möjlighet att lyssna för den som är
intresserad. Någon kopia av Lars Ulvenstam söker jag inte vara eller bli. Mer ödmjukt vill jag försöka använda mig av mina mångåriga erfarenheter som präst för att bereda plats för angelägna och livsnära samtal. ” - Roger Gärtner.

Kontakt och information

Roger Gärtner