Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Drop-in vigsel i Adolf Fredriks kyrka 14 februari kl 15-18.30

Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. Det är en stor glädje att stå inför Gud och säga JA!

Välkommen att viga er på Alla hjärtans dag i Adolf Fredriks kyrka!

Säg JA på Alla hjärtans dag!
Vi öppnar dörrarna till Adolf Fredriks kyrka den 14 februari 2019 kl 15.00-18.30 och bjuder in till Drop-in vigsel. Vi står för präst, musiker, solist, kyrka och bjuder på alkoholfritt bubbel!

Giltig hindersprövning

Ni behöver ta med giltig legitimation, giltig hindersprövning från Skatteverket i Sverige samt ring(-ar). Minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.

Så här går det till

Registrering

Ni går till Kammakargatan 30, till Adolf Fredriks församlingslokaler, där ni registreras och får en ungefärlig vigseltid. Registreringen är öppen 15.00-18.30. Vi viger par fram till cirka 19.30.

Medan ni väntar serveras hembakad bröllopstårta.

Bibelord och musik

Under tiden ni väntar på er tur, kan ni välja ett bibelord, in- och utgångsmusik, psalmer och, om ni vill, en solosång.

Er tur

När det är er tur kommer prästen och hämtar er och ni har ett kort samtal inför vigselakten. Där meddelar ni era val av musik och bibelord och ni går igenom vigselordningen. När samtalet är klart går ni, prästen och eventuella gäster till Adolf Fredriks kyrka, på Holländargatan 14.

Vigsel

I kyrkan får ni tillgång till vår brudkammare, där ni kan piffa er en sista gång. Klockorna ringar och ni går tillsammans till altaret där vigseln sker. Vigseln tar cirka 20 minuter.  Ni får ett vigselbevis under akten.

Ni är nu äkta makar!

Efter vigseln hämtar ni era saker i brudkammaren och välkomnas sedan till vårt kapell, där vi bjuder på alkoholfritt bubbel och möjlighet till fotografering.

Vill man ha mer tårta kan man gå tillbaka till Kammakargatan 30.

Prästen tar hand om registrering hos Skatteverket.

Får vem som helst gifta sig?

Alla är välkomna, med förutsättning att ni tar med er en giltig hindersprövning från Skatteverket, giltiga id-handlingar och att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan. Du kan bli medlem på plats.

Får vi ha med oss gäster?

Självklart! Gärna ett mindre antal, då det kan komma många par som vill vigas under eftermiddagen.

Måste vi ha ”bröllopskläder”?

Nej, ni får ha på er precis det ni vill. Kom i det ni vill gifta er i!

Kan vi boka tid innan?

Nej, det är bara drop-in som gäller. Kom gärna i god tid, viss väntan kan förekomma.

Hur skaffar man hindersprövning?

Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan till Skatteverket i god tid före vigseln, utan den på plats kan vi inte hjälpa er.

Praktiska detaljer

• Beställ hindersprövning (från Skatteverket) och ta med den, legitimationer och ring(-ar) till vår församlingssal på Kammakargatan 30 mellan kl 15 och 18.30 den 14 februari.
  • Vigseln sker i Adolf Fredriks kyrka på Holländargatan 14.
  • En av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

För mer information kontakta

Jonna Dragstedt