Allhelgonavandring för vuxna tisdag 15 oktober kl 18.00

Döden väcker många frågor. Hur ser en kista ut inuti? Vad får man lägga i en kista? Får man välja var man ska ha begravningsgudstjänst och jordfästas? Här får du chansen att ställa dina frågor!

Vid allhelgonatiden blir frågor kring död och sorg aktuella för många.
Döden väcker många frågor. Veckan innan höstlovet och allhelgonahelgen kommer skolklasser från årskurs 6 och 7 till Adolf Fredriks kyrka. Nu bjuder vi även in till en kväll för vuxna där det blir tillfälle att prata om död, sorg och begravning.

Tillsammans med Klarahill Hallsénius begravningsbyrå berättar vi om vad som händer från det att någon dör, till begravningsgudstjänst och jordfästning. Vi utgår från hur en begravning i Svenska kyrkan går till (vilket är den vanligaste formen av begravning), visar en kista och ger utrymme för egen reflektion, samtal och frågor.
Äntligen får du fråga det du vill veta. Vad får man lägga i en kista? Får man välja var man ska ha begravningsgudstjänst och jordfästas? Var får man ha sin grav? Hur ser en urna ut? Vad får man bestämma själv?

Vi ses vid kykan och håller på till ca. 19.30

För frågor kontakta vår präst Anna Levin