Adolf Fredriks kyrkas kammarkör firar 20 år lördag 14 maj kl. 15.00

Uruppförande av beställningsverk samt en blandad repertoar ur körens 20-åriga historia.

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör firar 20 år!

Uruppförande av beställningsverk: Kärlekens Visa av Britta Byström
samt en blandad repertoar ur körens 20-åriga historia.
Varmt välkomna!

Lördag 14 maj kl.15.00 i Adolf Fredriks kyrka

Medverkar gör:

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör
Per-Ove Larsson, orgel
Johan Westerlund, trumma
Anders Eby, gästande dirigent
Christoffer Holgersson, dirigent

Konserten är ca två timmar inkl. paus

Om Adolf Fredriks kyrkas kammarkör

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör är en blandad kör som idag består av drygt 30 korister i åldrarna ca. 18-35 år. Kören är knuten till Adolf Fredriks församling och sedan år 2011 är Christoffer Holgersson körens dirigent och konstnärlige ledare.

På repertoaren finns verk som Mozarts requiem och mässa i c-moll, Frank Martins mässa för dubbelkör, Magnificat av J S Bach, Laudes organi av Zoltán Kodály och mycket mer. 2019 medverkade kören vid uruppförandet av “Uppbrott”, ett av Sven-David Sandströms sista verk. Samma år uruppförde AFk dessutom ett nytt requiem av Olle Lindberg för kör, solister och kammarensemble som spelades in och sändes av Sveriges Radio.

Utöver sin verksamhet inom Adolf Fredriks församling har kören genom åren medverkat vid internationella körtävlingar och vunnit många priser.

Kören har gett ut två skivor, ”Från mörker till ljus” (2009) och ”Nu – Jul med Adolf Fredriks kyrkas kammarkör” (2017), samt medverkar på ”Uppbrott” (2021) av Sven-David Sandström, utgiven av Daphne.

Klicka här för att läsa mer om kören