''A Requiem For The Living''

Med undertiteln ”A Journey Towards Eternal Light”komponerat av tonsättaren Olle Lindberg för kör, två solister, brasskvintett, stråkensemble, slagverk och piano får sitt uruppförande i Adolf Fredriks kyrka på Alla helgons dag, lördag 2 november kl. 17.00

konsert - uruppförande olle lindberg

Alla helgons dag - lördag 2 november kl 17.00
Olle lindberg
Adolf Fredriks kyrkas kammarkör
Agnes Lindberg, sopran
Staffan Liljas, baryton
Linnékvintetten ( Brass ), stråkar, slagverk och piano
Christoffer Holgersson, dirigent
Förköp från 27 september via  www.nortic.se 100-200 kr
Rek. från 7 år

Ganska snart efter att jag började studera på Musikhögskolan i Stockholm 1989 fick jag chansen att sjunga de stora verken i bra körer. Requiemtexten fängslade mig omgående med all sin dramatik och det drabbande djupet. Där och då föddes längtan att själv någon gång få skriva ett Requiem.

Inte minst i vår tid som präglas av stor oro behövs utlopp för alla slags känslor. Det har landat i ett verk som startar mörkt men slutar i ett hoppfullt ljus. Det var viktigt för mig att texten skulle komma nära lyssnaren, vilket innebar att jag infogade engelsk översättning i de flesta satserna.

Olle Lindberg

Nyckeltexten är hämtad från
Lukasevangeliet : ”He is not a God of the dead but of the living ; because to Him all are alive”. Därav titeln ”A Requiem for the living”.
Musiken bär spår av all musik som sköljt över mig, från både förr och nu. En liten bugning till äldre mästare har jag medvetet lagt in här och var, dock inga citat.

Olle Lindberg,
Mariefred, augusti 2019.