Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vigsel

Enligt den kristna tron är äktenskapet Guds gåva och ett heligt förbund. Vigselaktens viktigaste delar är läsning ur Bibeln, brudparets löften ”inför Gud och i denna församlings närvaro”, bönen över ringarna och välsignelsen av brudparet.

Den kyrkliga och den borgerliga vigseln har samma rättsliga giltighet. Par som gift sig borgerligt kan, om de så önskar, få ”välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap”.

1995 bejakade kyrkan homosexuella relationer, och 2005 bejakades välsignelse av partnerskap. Kyrkomötesbeslutet från 2005 kan dock inte längre följas eftersom partnerskap inte längre kan ingås. Från och med 1 maj 2009 finns bara äktenskapet som juridiskt giltig form av samlevnad för homosexuella.

Ordningen för vigselgudstjänst i Svenska kyrkan är den som finns i 1986 års kyrkohandbok.
Denna ordning gäller från och med 1 november 2009 även vid vigsel för par av samma kön, dock med några alternativa formuleringar.
Dessa alternativ är införda och markerade i fetstil i anvisningarna för vigselgudstjänsten. Alternativen gäller endast vid vigsel av par av samma kön. Läs mer på Svenska kyrkans hemsida  
Vigsel eller välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap erbjuds i Adolf Fredriks kyrka. För den som tillhör Svenska kyrkan är vigseln eller välsignelseakten kostnadsfri.

Par som skall vigas eller välsignas i Adolf Fredriks kyrka träffar först vigselprästen för samtal om vigseln eller välsignelsen, dess innebörd samt planering av vigselgudstjänsten/välsignelsen. Vigseln/välsignelsen följer en given struktur, men det finns stora möjligheter att utforma den på ett personligt sätt. Församlingen har två stycken vackra brudkronor för utlåning vid vigsel/välsignelsen i Adolf Fredriks kyrka.

Kontakta församlingsexpeditionen för bokning av vigsel

Församlingsexpeditionen .

Adolf Fredriks församling

Mer om Församlingsexpeditionen .…

Besöks- och telefontider: Måndagar: 9-12 & 13-16:30. Onsdagar: 9-12. Torsdagar: 10:30-12 & 13-16:30. Holländargatan 16.

Kontakta husmor Göta Levin för bokning av bröllopsfest i församlingslokalerna

Göta Levin

Adolf Fredriks församling

Husmor

Direkt: 08-402 04 81